Rolls-Royce: Stávka na SUV značke vyšla. Cullinan nestíha vyrábať

Záujem o prvé SUV značky Rolls-Royce prekonáva pôvodné očakávania. Rolls nestíha vyrábať. Spoločnosť prijala 200 nových zamestnancov, no čakacie lehoty sa aj tak predlžujú.

25.02.2019 16:00
debata
Dvanásťvalcové aristokratické SUV sa na... Foto: Rolls-Royce
Rolls-Royce-Cullinan-2019-1024-04 Dvanásťvalcové aristokratické SUV sa na nezáujem sťažovať nemôže. Napriek astronomickej cene je vypredané až do júna.

Zdá sa, že SUV jej univerzálnym receptom na úspech. Pochopili to dokonca aj značky na vrchole automobilovej hierarchie. Vyšlo to Bentleyu s Bentaygou, i keď momentálne s menším poklesom záujmu, Lamborghini s Urusom a teraz Rolls-Royce s vlani predstaveným Cullinanom. Hoci Briti najprv váhali, teraz je isté, že Goodwoode urobili správny krok. Predaje spustil Rolls-Royce len na prelome rokov, no už dnes má na stole viac objednávok, ako dokáže uspokojiť. A ďalšie pribúdajú. Produkcia je vypredaná do júna.

„Rád by som nakontrahoval viac vozidiel, ale nedostanem ich, pretože automobilka vyrába na 100 % kapacity. V priebehu nasledujúcich mesiacov zvýši produkciu, ale aj tak nebudeme schopní uspokojiť dopyt po Cullinane,“ komentuje situáciu šéf značky v USA Matin Fritches. Trh za Atlantikom je pritom pre Rolls-Royce kľúčový. Práve tu končí najviac vozidiel z Goodwoodu. Na vzniknutú situáciu reagovala automobilka už vlani, keď prijala 200 nových zamestnancov. V súčasnosti ich má asi dvetisíc.

Podľa Rolls-Royce Cullinan láka nielen existujúcich klientov značky, ale aj úplne nových. Dokonca ženy a mladých ľudí. Spoločnosť očakáva, že tento rok zlomí predajné rekordy. Už vlani pritom predala 4 107 vozidiel, čo bolo najviac v histórii. A to zasiahlo nové SUV do celkového výsledku len okrajovo, keďže prišlo v závere roka. V Goodwoode tak momentálne riešia skôr kapacitné a logistické problémy, ako príchod nových modelov. Ohlásenú novú generáciu limuzíny Ghost tak máme očakávať najskôr v roku 2020.

Rolls-Royce Cullinan 2019
Rolls-Royce Cullinan 2019
+30Rolls-Royce Cullinan 2019

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rolls-Royce #Rolls-Royce Cullinan
Články podľa značiek