Škoda Kamiq: 'Out-doorová Scala' ukázala masku

Už len pár dní nás delí od premiéry tretieho boleslavského SUV. Nový Kamiq, ktorý sa postaví pod Kodiaq a Karoq, bude mnohé čerpať z už známej Scaly.

25.02.2019 19:00
debata
Tak ako ostané SUV značky Škoda bude mať aj... Foto: Škoda-Auto
Škoda Kamiq - detaily 2019 Tak ako ostané SUV značky Škoda bude mať aj Kamiq v prednej maske dvojité rebrá.

Škoda bude mať v Ženeve čo ukázať. Privezie sem nielen nový hatchback Scala, ktorý mal zatiaľ len statickú novinársku prezentáciu v Tel Avive, a koncept Vision iV, ktorý je evolúciou elektrickej štúdie kupé-crossoveru Vision E, ale najmä nové sériové SUV Kamiq. Model menší ako Karoq sa nám nedávno odhalil v podobe skíc či prvých zverejnených snímok interiéru. A keďže už ide naozaj do tuhého, automobilka z Mladej Boleslavi poslala do sveta aj prvú fotografiu čelných partií a snímku reflektorov.

Kým úzke denné a smerové svetlá sa budú dotýkať... Foto: Škoda-Auto
Škoda Kamiq - detaily 2019 Kým úzke denné a smerové svetlá sa budú dotýkať priamo masky, tie hlavné budú umiestnené nižšie v nárazníku.

Nič prekvapujúce sa nedeje. Kamiq dostane riešenie známe z jeho väčších súrodencov. Na rozdiel od Scaly bude mať preto v typickej, chrómom lemovanej škodováckej maske dvojité lamely. Reflektory zatiaľ nevidíme, ale z dávnejšieho oficiálneho záberu vieme, že budú rozdelené. Tie hlavné sú umiestnené nižšie, pod úzkymi dennými a smerovými svetlami, ktoré sa dotýkajú priamo masky. Novinkou je signálna funkcia smerových svetiel. Tie má síce aj nová Scala, lenže iba vzadu. Kamiq použije túto „svetelnú“ šou aj vpredu.

Interiér Kamiqu už nie je tajomstvom. Bude... Foto: Škoda-Auto
Škoda Kamiq - 2019 Interiér Kamiqu už nie je tajomstvom. Bude prakticky identický s novou Škodou Scala. To znamená aj 9,2-palcový voľne stojaci displej multimediálneho rozhrania a možnosť virtuálneho kokpitu s 10,25-palcovou obrazovkou.

Základom Kamiqu bude platforma MQB A0, identická so Scalou. V porovnaní s ňou však novinka ponúkne viac priestoru a variability, čo vyplýva už z jeho vysokej stavby. Do kufra sa má podľa usporiadania sedadiel zmestiť od 400 do 1 395 litrov. Chýbať nebudú ani typické „vychytávky“ Simply Clever vrátane vyberateľného koša, výklopných zadných stolčekov či držiakov na karty a mince. Zimnú prevádzku spríjemní vyhrievanie volantu a čelného okna.

Palubnú dosku s kompletným infotainmentom, ktorý počíta nielen s 9,2-palcovým voľne stojacim displejom multimédií, ale aj s virtuálnym kokpitom s priemerom 10,25 palca, prevezme Kamiq zo Scaly. Pod kapotou Kamiqu by sa mali objaviť motory 1,0 TSI, 1,5 TSI a 1,6 TDI. Pohon oboch náprav nečakajte, Kamiq bude skôr mestským crossoverom. Podľa automobilky má priniesť to najlepšie zo sveta SUV a kompaktov. Dobrú ovládateľnosť, dobrý výhľad, pohodlné nastupovanie a priechodnosť ľahkým terénom.

Škoda Kamiq - detaily 2019
Škoda Kamiq - detaily 2019
+3Škoda Kamiq - skice 2019

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #Škoda Kamiq #autosalón Ženeva 2019
Články podľa značiek