Kia Ceed crossover. Kórejci odhaľujú štvrtú karosársku verziu. A nebude posledná

Nie je tajomstvom, že Kia má s novým Ceedom veľké plány. Hatchback, kombi a shooting brake jej nestačia. Pridá štvrtú verziu, ktorá sa nezľakne ani prašných ciest.

20.03.2019 18:10
debata (1)
Prvá zverejnená skica jasne naznačuje, že... Foto: Kia
Kia Ceed - crossover 2019 Prvá zverejnená skica jasne naznačuje, že crossover na základe nového modelového radu Ceed nebude len zvýšeným a oplastovaným hatchbackom. Dostane oveľa autonómnejší dizajn.

Mnohí čakali, že Kia predstaví štvrtú karosársku verziu Ceedu už na autosalóne v Ženeve. V halách Palexpa však dostal prednosť elektrický Soul a koncept luxusného elektromobilu Imagine by Kia. Premiéru si teda kórejská automobilka necháva na neskôr. Tá sa však blíži, ako naznačuje prvá zverejnená skica. Po hatchbacku, kombi Sportswagon a shooting braku Proceed je na rade crossover. A zdá sa, že nepôjde len o oplastovanú a zvýšenú verziu základného 5-dverového modelu. Skica jasne naznačuje, že nový Ceed Crossver dostane autonómny dizajn.

Okrem veľkých kolies aj úplne odlišnú kabínu s profilom okien, lemovaným neprehliadnuteľnou chrómovou lištou. Potvrdzujú to slová Gregoryho Guillauma, viceprezidenta pre európsky dizajn Kie. „Je tu iný štýl a iný typ vozidla, o ktorom si myslíme, že si zaslúži byť novým členom rodiny Ceed. Jeho úlohou bude, aby sa stala silnejšou a ešte zaujímavejšou pre európskych spotrebiteľov. Dizajn bude odlišný, ako majú aktuálne modely. Bude to ďalšie veľké prekvapenie, na ktoré sa môžete tešiť.“

Bohužiaľ, viac Kia o novinke neprezradila. Dokonca ani termín premiéry. Isté je že prívlastok crossover nebude menom nového modelu. To sa dozvieme spolu s ďalšími informáciami v priebehu roka. S najväčšou pravdepodobnosťou však možno očakávať premiéru na septembrovom autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom. Na trhu zaplní medzeru medzi menším Stonicom a plnohodnotným SUV Sportage. Pod kapotou by sa mohli objaviť motory 1,4 MPI (73 kW), 3-valec 1,0 T-GDi (88 kW), 4-valec 1,4 T-GDi (103 kW) a diesel 1,6 CRDi (85, 100 kW).

Stále je tu však ešte jedno tajomstvo. Rodina Ceedu má mať totiž až päť členov. Nemá pritom ísť o 3-dverové kupé, kabriolet ani MPV. Odpoveď sa možno dozvieme tiež tento rok.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #crossover #Kia Ceed
Články podľa značiek