Subaru Viziv Adrenaline: Ženevský koncept naznačuje odvážnejší dizajn

Subaru patrí ku konzervatívnejším výrobcom. Jeho koncept crossoveru Viziv Adrenaline však naznačuje, že v blízkej budúcnosti sa pokúsi o odvážnejší a nápadnejší dizajn.

25.03.2019 16:00
debata (1)
Koncept Viziv Adrenaline je prísľubom nového... Foto: Subaru
Subaru VIZIV Adrenaline Concept - 2019 Koncept Viziv Adrenaline je prísľubom nového menšieho crossoveru s odvážnym dizajnom.

Subaru je doslova klubová značka. Môže za to jeho jedinečná koncepcia s motormi typu „boxer“ a permanentným pohonom oboch náprav Symmetrical AWD, ktorú zákazníci japonskej automobilky doslova milujú. Na tom by sa teda ani do budúcnosti nič meniť nemalo. Dizajn áno. Súčasný konzervatívny imidž predajom totiž príliš neprospieva. Japonská značka potrebuje mladších zákazníkov. A tých by mohla osloviť atraktívnym crossoverom, ako súčasťou strednodobého plánu Step. Napríklad sériovou verziou konceptu Adrenaline, ktorý automobilka predstavila na autosalóne v Ženeve.

Odolnosť v teréne deklaruje agresívna plastová... Foto: Subaru
Subaru VIZIV Adrenaline Concept - 2019 Odolnosť v teréne deklaruje agresívna plastová ochrana prahov a blatníkov, ako aj terénne pneumatiky Bridgestone.

Bohužiaľ veľa o ňom neprezradila. Krátka tlačová správa sa „točí“ len okolo dizajnu. Ten síce vychádza zo základnej filozofie „Dynamic x Solid“, ktorá má predstavovať mix radosti a pokoja, ale pridáva nový rozmer „Bolder“. Ten má na svedomí odvážnejšie tvary, ktoré neuniknú pozornosti okolia. Adrenaline tak prichádza s agresívnou plastovou ochranou nárazníkov či blatníkov, ale najmä originálnou strechou, ktorá svojou štruktúrou pripomína kabíny lietadiel. Napokon, Subaru má k lietadlám blízko. Päťdverový crossover bez spätných zrkadiel a klasických kľučiek dverí zaujme aj kontrastným modro-bielym lakovaním.

Koncept by mohla poháňať nová hybridná, alebo... Foto: Subaru
Subaru VIZIV Adrenaline Concept - 2019 Koncept by mohla poháňať nová hybridná, alebo plug-in hybridná sústava zo Subaru Crosstrek.
Terénne pneumatiky Bridgestone a veľká svetlá výška naznačujú ambície Adrenaline mimo asfaltu. O technike Subaru opäť mlčí. Dúfajme, že pod prednou kapotou „tróni“ kultový boxer. A ak áno, nie je vylúčené, že mu pomáha elektromotor. Subaru totiž v tomto roku prichádza do Európy s novou hybridnou technológiou e-Boxer v modeloch Forester aj XV. Pohon kombinuje atmosférický 4-valec 2,0 boxer s prevodovkou Lineartronic s integrovaným elektromotorom a li-ion akumulátor. Možná je aj prítomnosť plug-in hybridnej sústavy z amerického Subaru Crossterk.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Subaru #Subaru VIZIV #autosalón Ženeva 2019 #Subaru Viziv Adrenaline
Články podľa značiek