Ford Puma: Legenda sa vracia po 17 rokoch. Ale ako crossover

Pamätáte si ešte na pôvabné kupé Ford Puma vyrábané na základoch Fiesty v rokoch 1997 až 2002? Už tento rok ponesie jeho názov nový crossover. Vyrábať sa bude v Rumunsku, a to aj v hybridnej verzii.

05.04.2019 18:00
debata
Prvá oficiálna snímka Fordu Puma odhaľuje... Foto: Ford
Ford Puma - 2020 Prvá oficiálna snímka Fordu Puma odhaľuje novinku len čiastočne. Automobilka sľubuje kombináciu emocionálneho dizajnu a veľkého batožinového priestoru.

Ford opráši po sedemnástich rokoch názov Puma. Patriť však nebude novému malému kupé, tak ako v minulosti. Dostane ho kompaktný crossover, ktorý automobilka predstavuje na prvej fotografii. Tá síce neodhaľuje detaily, ale publikum má navnadiť na atraktívnu novinku, ktorá prinesie okrem dynamického dizajnu aj veľkú mieru praktickosti. Ford tvrdí, že variabilným batožinovým priestorom s objemom 456 litrov porazí Puma všetkých konkurentov. Na stojato sa sem majú bez problémov zmestiť napríklad dva golfové vaky.

Pod kapotou sa objaví hybridná sústava EcoBoost hybrid, ktorá skombinuje preplňovaný 3-valec 1,0 EcoBoost so štartér generátorom, malou li-ion batériou a 48 V elektrickým okruhom. Výkon 114 kW bude malému crossoveru nepochybne svedčať. Puma nebude nástupcom niektorého z už existujúcich modelov. Vytvorí v portfóliu ďalší segment. Stáť by mohla medzi malým EcoSportom a novou Kugou, kde je dostatok priestoru. Pohon oboch náprav pravdepodobne nedostane.

Ford na triedu SUV a crossoverov naozaj tlačí. Okrem spomínaných modelov predstavil pre Európu aj nový hybridný Explorer. A ponuku out-doorových modelov dopĺňa aj Fiestou Active a Focusom Active. Výrobu novej Pumy zabezpečí rumunský závod Ford Craiova Assembly, do ktorého automobilka investovala od roku 2008 viac ako 1,5 miliardy eur. V súčasnosti produkuje Ford EcoSport. V minulosti tu z liniek schádzali modely B-Max či Transit Connect. Prvé Pumy by sa mali dostať k zákazníkom ešte koncom tohto roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ford #Ford Puma
Články podľa značiek