Geniálne: Škoda prichádza s lievikom ostrekovača! Že to nikomu nenapadlo

Škrabka na okná umiestnená na veku nádrže ako jeden z typických prvkov Simply Celver, sa síce občas stala terčom posmechu, ale o novom nápade to platiť určite nebude. Rozliata kvapalina do ostrekovača vďaka integrovanému lieviku už nehrozí. Prichádza s ním Škoda Scala a neskôr aj SUV Kamiq.

09.04.2019 12:00
debata (35)
Na prvý pohľad obyčajný kryt hrdla nádržky... Foto: Škoda Auto
Škoda Scala - 2019 Na prvý pohľad obyčajný kryt hrdla nádržky ostrekovača, no skrýva prekvapenie.

Škodovka si v rámci koncernu Volkswagen urobila imidž rodinnej značky. Okrem veľkých batožinových priestorov priniesla aj množstvo praktických prvkov Simply Clever. Od obojstrannej rohože v kufri cez vyberateľný odpadkový kôš a dáždnik umiestnený vo dverách až po „legendárnu“ škrabku na okná umiestnenú na vnútornej strane veka nádrže. Tá sa síce občas stala terčom posmeškov, keďže tento až primitívne jednoduchý doplnok nezabudla automobilka zdôrazňovať pri každej príležitosti, ale vodiči ju ocenili.

Po otvorení vytvorí gumený kryt praktickú... Foto: Škoda Auto
Škoda Scala - 2019 Po otvorení vytvorí gumený kryt praktickú vaničku, čo zníži riziko rozliatia čistiacej zmesi.

A podobné to bude aj s novinkou, s ktorou prichádza po prvýkrát Škoda Scala. Je tak prozaická, že sa núka otázka: Ako to, že to ešte nikomu nenapadlo? Súvisí s dolievaním čistiacej kvapaliny do ostrekovača. To býva väčší problém, ako by sa mohlo zdať, hoci tento servisný úkon je jedným z posledných, ktoré možno v moderných autách, napríklad na rozdiel od výmeny žiarovky, ešte zvládnuť vlastnými silami. Jednoducho, hrdlá nádržiek ostrekovačov sú zväčša malé a umiestnené tak neprakticky, že sa nevyhnete rozliatiu čistiacej zmesi v okolí nádržky.

Pri novej Scale to už nehrozí. Hrdlo nádržky ostrekovača je totiž vybavené integrovaným lievikom. Tvorí ho gumový kryt, ktorý po odklopení vytvorí akúsi vaničku dostatočne veľkých rozmerov, tak aby sa čistiaca zmes nalievala bez rizika. Okrem novej Škody Scala bude touto „vychytávkou“ vybavený aj nový crossover Kamiq. Ide pritom o štandardný prvok bez príplatku. Ukazuje to, že aj keď si Škoda chce vybudovať o čosi emocionálnejší imidž, nezabúda na motto Simply Clever.

© Autorské práva vyhradené

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Scala
Články podľa značiek