Hyundai Venue: Rodinu SUV doplní model menší ako Kona

Kórejský Hyundai síce do Ženevy nedorazil, no zato nebude chýbať v New Yorku. Na americké pomery tu predstaví skutočného drobca - SUV Venue. Postaví sa pod Konu, ale gény crossoveru skrývať nemieni. Aj Venue dostane delené predné svetlá a veľkú masku ako jeho podstatne väčší súrodenci.

10.04.2019 19:00
debata
Nový Hyundai Venue má súťažiť s malými... Foto: Hyundai
Hyundai Venue Nový Hyundai Venue má súťažiť s malými mestskými crossovermi.

Automobilky dnes „surfujú“ na vlne SUV. A kórejský Hyundai nie je výnimkou. Ak si však myslíte, že súčasné portfólio v podobe modelov Kona, Tucson, Santa Fe a nový Palisade mu stačí, tak ste na omyle. Na svet privedie piateho člena out-doorovej rodiny. Tentoraz toho najmenšieho. O to prekvapujúcejšie je, že svetovú premiéru absolvuje na autosalóne v New Yorku, teda v krajine, kde si pod pojmom SUV predstavujú čosi celkom iné ako zvýšený hatchback s dĺžkou približne štyroch metrov. Novinka dostala názov Venue a postaví sa pod doteraz najmenšiu Konu.

Snímka odvážlivca, ktorý odkryl kamufláž... Foto: Carcoops
Hyundai Venue Snímka odvážlivca, ktorý odkryl kamufláž testovacieho prototypu prezrádza, že aj Venue dostane po vzore väčších súrodencov vertikálne delené predné svetlá.

S pohonom oboch náprav nerátajte. Ísť má o typický mestský crossover, odolný voči nástrahám husto obývanej betónovej džungle. Zato dosť nápadný, s ambíciou nezaprieť svoju príbuznosť s podstatne väčšími súrodencami. Nie sú to slová do vetra. Dizajn síce ostáva tajomstvom, ale na stránke Carcoops sa objavili snímky prednej časti Venue, ktoré sa podarilo zachytiť odvážlivcovi, ktorý odhrnul časť kamufláže. Z nich je zjavné, že aj Venue dostane delené predné svetlá. Ochrana podvozka a blatníkov však nebude taká nápadná ako pri väčšej Kone.

Platformu by si Venue mohlo požičať z konceptu Carlino, ktorý sa predstavil už v roku 2016 v Indii. Pod kapotou by sa mal objaviť 3-valec 1,0 T-GDi, aj v spojení so 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou, a v interiéri moderné 8-palcové multimediálne rozhranie, kompatibilné so smartfónmi cez Apple CarPlay a Android Auto. Na konektivite teda Hyunday šetriť nebude. Na ďalšie informácie si budeme musieť ešte počkať. Isté je, že pôjde o globálny model, určený nielen pre Indiu, ale aj Európu či USA.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #SUV #Hyundai Venue #Hyundai Carlino
Články podľa značiek