Citroën predstaví ďalší koncept. Po mestskom mikroaute luxusný koráb

Citroën oslavuje tento rok storočnicu. A tak je mimoriadne aktívny. Po premiére ženevskej štúdie Ami One má pripravenú ďalšiu. Tá zaútočí bezprecedentným komfortom a autonómnym riadením.

30.04.2019 16:00
debata
Prvá snímka detailu pripravovanej a zatiaľ... Foto: Citroën
Citroën Concept - 2019 Prvá snímka detailu pripravovanej a zatiaľ bezmennej štúdie je dosť záhadná. Ťažko povedať či ide o súčasť exteriéru alebo interiéru. Logo pripomína symbol značky ešte z čias jej vzniku.

Citroën už začiatkom roka prisľúbil, že v krátkom čase predstaví dve odlišné štúdie. Tá prvá, s názvom AMI One bola zameraná na mestskú mobilitu blízkej budúcnosti. Malý elektromobil, určený na skupinové využívanie a prenájom, absolvoval svetový debut v Ženeve. Druhý koncept uvidíme už o pár dní na technologickom veľtrhu VivaTech v Paríži. Brány otvorí 16. mája.

Tentoraz však pôjde o luxusné a futuristické auto budúcnosti. Šéfka automobilky Linda Jackson uviedla, že má zhmotniť ultrakomfort v podaní Citroënu. Samozrejme, pohon zabezpečia batérie a elektromotory, ktorým bude robiť spoločnosť autonómne riadenie. Vychatávkou bude aj otváranie a štartovanie pomocou QR kódu a ovládanie prostredníctvom smartfónu.

Nič viac zatiaľ nevieme, no francúzska značka púta pozornosť na očakávanú premiéru aspoň prvou oficiálnou snímkou detailu. Je dosť záhadná, ťažko povedať, či ide o časť exteriéru, alebo interiéru. V každom prípade sa na nej objavuje logo, ktoré evokuje jeho prvé formy, ešte z čias vzniku automobilky. Dajme sa prekvapiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Citroen #VivaTech
Články podľa značiek