Bugatti nevylučuje čistý elektromobil. Pôjde o GT, limuzínu či crossover?

Nový šéf Bugatti Nový šéf Bugatti Stephan Winkelmann sa už dlhšie netají tým, že by rád rozšíril portfólio značky o ďalší model. Teraz sa vyjadril, že by mohlo ísť o extravagantný elektromobil.

30.05.2019 19:00
debata
Je takmer isté, že Bugatti privedie na svet... Foto: Bugatti
Bugatti Galibier Concept - 2009 Je takmer isté, že Bugatti privedie na svet druhý model. Či však pôjde o limuzínu, GT alebo nejaký crossover, sme sa zatiaľ nedozvedeli.

Bugatti má v ponuke v podstate len jeden jediný model – 1 500-koňový hyperšport Chiron. Bugatti Divo a La Voiture Noire sú len jeho derivátmi. Z prvého vznikne 40 exemplárov a z toho druhého je vyrobený na zákazku len jeden jediný solitér. S ďalšími sa ani nepočíta. Šéf Bugatti Stephan Winkelmann, ktorý prišiel do služieb automobilky v Molshaime z Lamborghini, je však už dávnejšie zapálený pre myšlienku príchodu druhého modelu. Najviac sa vyjadroval na tému luxusnej limuzíny Galibier. Lenže na tú asi ešte nie je čas.

Winkelmann však v nedávnom rozhovore predsa len trochu odhalil rúško tajomstva. „Myslím, že máme príležitosť postaviť viac než len jedno auto. Pokojne by mohlo byť elektrické, ale pod podmienkou, že bude najlepšie svojho druhu.“ Ďalej spresnil, že bude veľmi rýchle, ale na rozdiel od Chironu použiteľné pre každodenný život. „Samozrejme, keď sme rozmýšľali o ďalšom modeli, museli sme si odpovedať na otázku, aký typ karosérie mu chceme dať. Skúmali sme každý detail a prišli na jeden zaujímavý variant, ktorý by ste na trhu nenašli,“ prezrádza Winkelmann.

O čo presne pôjde, sme sa však nedozvedeli. Šušká sa o extravagantnej limuzíne v štýle kupé, GT a dokonca aj o SUV či skôr crossoveri. Je však známe, že Bugatti zatiaľ informácie o SUV označilo len za špekulácie. Takže na odpoveď si ešte budeme musieť nejaký ten čas počkať. V každom prípade by ultraluxusná elektrická limuzína mohla pripadať do úvahy. Elektrický Rolls-Royce ani Bentley tu zatiaľ nemáme, takže pole je v triede ekologických hyperlimuzín stále voľné. Aston Martin svoj príspevok na túto tému len pripravuje. Navyše by takéto auto výrazne zoškrtalo flotilové emisie CO2, čo by prišlo automobilke produkujúcej extrémne smädné hyperšporty do budúcna vhod.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bugatti
Články podľa značiek