Kia: Nový malý crossover dostane dotykový displej z vlajkovej lode

Kórejská automobilka úspešné plní portfólio modelov podľa predstáv zákazníkov. Tí túžia po SUV a crossoveroch. Ďalší je ešte stále vo fáze vývoja, no výrobca už ukázal nákresy exteriéru aj interiéru. Pozornosť púta hlavne dominantná obrazovka.

28.05.2019 12:00
interior-sketch-of-kias-small-suv-1  2 Foto:
Onedlho Kia predstaví malý crossover, ktorý sa pokúsi zaujať mladých vodičov obľubujúcich informačnú techniku.
debata

Kia je aktívna na viacerých frontoch. Dáva si mimoriadne záležať na segmente C, kde ponúka novú generáciu Ceedu hneď v niekoľkých variantoch a nezabúda budovať renomé značky elegantným fastbackom Stinger. Na americkom trhu ponúka svoje vlajkové lode, a to limuzínu K900 a veľké SUV Telluride.

Skica nového crossoveru Kia
Skica nového crossoveru Kia
+3Skica nového crossoveru Kia

Práve druhý spomínaný model je na vrchole hierarchie segmentu, ktorý momentálne stanovuje trendy automobilového priemyslu. U nás sa síce nepredáva, ale stále ostáva dostatok možností aj na európskom a na slovenskom trhu. Kto má záujem o SUV z dielne Kie, môže siahnuť po modeloch Sorento a Sportage. Kto má radšej crossovery, je tu pre neho Stonic a hybridné Niro. S elektrickým pohonom je k dispozícií eNiro a Soul.

Dominantou interiéru bude 10,25-palcová... Foto: Kia
interior-sketch-of-kias-small-suv-1 3 Dominantou interiéru bude 10,25-palcová obrazovka informačno-zábavného systému, ktorú majú spomínané vrcholy ponuky Telluride a K900 a dokonca aj nová generácia Soulu.

Napriek pomerne širokej ponuke ešte Kia v týchto kategóriách nepovedala posledné slovo. Onedlho sa svetu predstaví malý crossover, ktorý sa pokúsi zaujať mladých vodičov obľubujúcich informačnú techniku. Prezrádzajú to skice exteriéru aj interiéru. Kým zvonku jasne badať snahu o dynamický a sebavedomý vzhľad, vo vnútri sa konštruktéri a dizajnéri pokúsia navodiť atmosféru luxusu a elegancie.

Zvonku jasne badať snahu o dynamický a... Foto: Kia
kia-compact-crossover-sketches-1 Zvonku jasne badať snahu o dynamický a sebavedomý vzhľad.

Dominantou interiéru bude 10,25-palcová obrazovka informačno-zábavného systému, ktorú majú spomínané vrcholy ponuky Telluride a K900 a dokonca aj nová generácia Soulu. Hoci ide pravdepodobne o najvyššiu výbavu, skutočnosť, že technika prestížnych a drahých modelov sa dostane aj do malého crossoveru, ukazuje na stratégiu Kie, ktorá sa snaží prilákať mladých vodičov ku značke a dať im dôvod, aby pri nej zotrvali aj pri kúpe ďalšieho modelu.

V okolí radiacej páky automatickej prevodovky sa nachádza niekoľko tlačidiel meniacich charakteristiku vozidla. To takisto nasvedčuje, že nový model bude v ponuke s množstvom funkcií. Novinka by mala byť predstavená v druhej polovici tohto roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #crossover #skica #infotainment
Články podľa značiek