Kia XCeed: Nové auto zo Žiliny je prezradené! Bude parádne

Nový crossover Kie nachytali pri oficiálnom fotení. Pripravovanú novinku, ktorá bude mať statickú premiéru v júni, si tak môžeme priblížiť už dnes.

29.05.2019 18:00
debata (1)
Nový crossover XCeed nebude len zvýšenou a... Foto: SHUTTERSTOCK, Instagram
Kia Xceed - 2019 Nový crossover XCeed nebude len zvýšenou a oplastovanou verziou 5-dverového hatchbacku Ceed. Bude mať úplne odlišnú karosériu.

Nie je tajomstvom, že Kia rozšíri rodinu modelu Ceed po hatchbacku, kombi a elegantnom shooting breaku Proceed a o ďalšiu verziu. Tentoraz out-doorovú. Zatiaľ nám ponúkla len jedinú oficiálnu snímku, ktorá zachycuje siluetu očakávanej novinky utopenú v tme. Statická premiéra je totiž plánovaná až na 26. júna. Lenže ako to už dnes býva, automobilke sa ju nepodarilo ochrániť pred objektívmi neželaných fotografov. Na internete sa tak objavili prvé obrázky nového crossoveru bez akejkoľvek kamufláže. Vznikli totiž počas fotenia oficiálnych prezentačných snímok.

Kia z toho asi nemá radosť, ale na druhej strane to len zvýši záujem. A je sa na čo tešiť. Fotografie totiž potvrdzujú to, čo už dávnejšie sľúbil Gregory Guillaum, viceprezident pre európsky dizajn Kie. „Novinka prinesie iný štýl a iný typ vozidla, o ktorom si myslíme, že si zaslúži byť novým členom rodiny Ceed. Jeho úlohou bude, aby sa Ceed stal silnejším a ešte zaujímavejším pre európskych spotrebiteľov. Dizajn bude odlišný, ako majú aktuálne modely. Bude to ďalšie veľké prekvapenie.“ A naozaj, Ceed CUV, ako sa mu zatiaľ stále oficiálne hovorí, ide nad rámec obyčajného out-doorového tuningu.

Svetlá výška narastie na slušných 180 mm, to je... Foto: SHUTTERSTOCK, Instagram
Kia Xceed - 2019 Svetlá výška narastie na slušných 180 mm, to je o 40 viac v porovnaní s hatchbackom. Kia sľubuje aj menej vibrácií a hluku o čo sa postarajú špeciálne závažia na nápravách a viac tlmiacich materiálov.

Okrem zvýšeného podvozku na 185 mm, čo je o 40 viac ako má hatchback a kombi, veľkých kolies a plastových chráničov spodných partií vozidla, dostane totiž aj odlišnú karosériu. Prepracovaná je celá predná aj zadná časť. Iné sú svetlá či maska a profil okien. Jednoducho, toto nie je len derivát 5-dverového hatchbacku. Aj preto dostane samostatné označenie XCeed, čo mimochodom prezrádza ďalšia z fotografií. Pod kapotou by sa mali objaviť motory 1,4 MPI (73 kW), 3-valec 1,0 T-GDi (88 kW), 4-valce 1,4 T-GDi (103 kW) a 1,6 T-GDi (150 kW) a diesel 1,6 CRDi (85, 100 kW). A to v kombinácii s manuálnymi aj dvojspojkovými prevodovkami.

Pohon oboch náprav sa v tomto prípade neočakáva, ale pri Kii človek nikdy nevie. Kým motory ladia s ponukou ostatných modelov rodiny Ceed, podvozok bude odlišný. Nielen z dôvodu väčšej svetlej výšky. Vibrácie majú mať pod kontrolou špeciálne závažia na nápravách a hluk zas zosilnená izolácia. To sa crossoveru, ktorý si to občas užije v teréne, iste hodí. Svetový výstavný debut sa očakáva na septembrovom autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom a spustenie predaja koncom roka. Pre nás je zaujímavé aj to, že kórejská novinka bude schádzať z výrobných liniek závodu Kie v Žiline.
Kia Xceed - 2019
Kia Xceed - 2019
+5Kia Xceed - 2019

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #crossover #Kia Xceed
Články podľa značiek