Bentley Flying Spur: Nový sedan má byť ostrejší aj luxusnejší

Luxusný sedan z Crewe príde už čoskoro v tretej generácii. Automobilka tak uvoľňuje prvé informácie. Novinka prevezme platformu z najnovšieho Continentalu GT. V ponuke budú tri motorizácie vrátane plug-in hybridu.

04.06.2019 16:00
debata
Nový Flying Spur bude výraznejší ako jeho... Foto: Bentley
Bentley Continental FLying Spur - 2020 Nový Flying Spur bude výraznejší ako jeho predchodca. Samozrejme, v rámci evolúcie, ktorá sa v tejto triede očakáva.

V Crewe majú naponáhlo. Čoskoro uzrie svetlo sveta nový Rolls-Royce Ghost aj Mercedes-Maybach S600. Bentley tak tiež potrebuje nasadiť v triede luxusných sedanov nového hráča. Bude ním tretia generácia Flying Spur. Tá súčasná je na trhu od roku 2014, čo síce nie je v segmente konzervatívnych limuzín veľa, ale „lietajúca ostroha“ musí zareagovať aj na najnovšie emisné a bezpečnostné normy. Za posledných šesť rokov sa totiž automobilový priemysel zmenil na nepoznanie. Navyše sa Bentleyu vlani príliš nedarilo a tak potrebuje vzpruhu.

Úplnou novinkou je znak, ktorý sa podobne ako... Foto: Bentley
Bentley Continental Flying Spur - 2020 Úplnou novinkou je znak, ktorý sa podobne ako pri modeloch Rolls-Royce zasúva do prednej masky.

Novinka uzrie svetlo sveta ešte tento rok, a tak sa nemožno čudovať, že z Crewe začínajú prúdiť prvé informácie. Je jasné, že Flying Spur si požičia platformu MSB z vlani predstaveného kupé Continental GT. Rázvor náprav sa natiahne na približne 3 150 mm, čo je o 300 viac. Dizajn má byť o čosi ostrejší a atletickejší. Vpredu bude najväčšou novinkou zasúvateľné logo značky, podobne ako na modeloch Rolls-Royce. Dôvod? Bezpečnosť. Zadná časť zas využije odkaz krásneho kupé Bentley Brooklands, vyrábaného v rokoch 2008 až 2011, ktorý bol uzavretou verziou Bentleya Arnage.

Pod kapotou sa majú objaviť tri motory. Nielen ikonický preplňovaný 12-valec 6,0 W12 (467 kW, 900 Nm) a 8-valec 4,0 V8 (405 kW, 770 Nm), ktoré poznáme z GT, vždy v kombinácii s 8-stupňovou prevodovkou ZF, ale aj plug-in hybridná verzia. Tá by mala využiť techniku z Bentaygy Hybrid, teda kombináciu motora 3,0 V6 (225 kW) a elektromotora (94 kW), ktoré dávajú spoločný výkon 330 kW. Batérie s kapacitou 17,3 kWh zabezpečia elektrický dojazd minimálne 50 km. Nový Flying Spur by mal absolvovať premiéru na jeseň, pravdepodobne na septembrovom autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom.
Bentley Continental FLying Spur - 2020
Bentley Continental Flying Spur - 2020
+2Bentley Continental Flying Spur - 2020

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bentley #Bentley Continental GT #Bentley Continental Flying Spur
Články podľa značiek