Kia Seltos: Kórejčania potvrdili ďalší crossover. Tentoraz najmenší

Krátko po zverejnení prvej snímky crossoveru XCeed prichádza informácia o ďalšom out-doorovom modeli. Pod v súčasnosti najmenší Stonic sa totiž zaradí ešte menší Seltos.

11.06.2019 17:00
debata
Názov malého crossoveru Seltos má korene v... Foto: Kia
Kia Seltos - 2019 Názov malého crossoveru Seltos má korene v gréckej mytológii.

Kia rozširuje ponuku crossoverov a SUV priam raketovým tempom. Dnes siaha od najmenšieho Stonicu cez elektrický Soul a nový XCeed či Sportage až po veľké SUV Sorento a americkú Kiu Telluride. Stále to však nie je posledné slovo. Na ceste je ďalšia novinka, ktorá obsadí priestor na spodnom stupienku hierarchie, teda pod Stonicom. Nie je to prekvapivé. Už vlani ukázala Kia v Indii koncepty SP a SP Signature. A nedávno dokonca zverejnila skicu finálnej verzie. Navyše, sesterský Hyundai už predstavil malý crossover Venue, ktorý bude technologickým pendantom pripravovanej novinky. A teraz vieme už aj jej meno.

Najmenší z rodiny crossoverov dostane názov Seltos, vychádzajúci z gréckej mytológie. Inšpiráciou je teda Celtos, syn poloboha Herkula. Zmena prvého písmena má však naznačovať športový akcent. Navyše „S“ ladí s názvami európskych modelov Stonic, Soul, Sportage či Sorento. Na novinku už nebudeme čakať dlho, odhalí sa spolu s XCeedom 26. júna vo Frankfurte nad Mohanom. Výroba bude prebiehať pravdepodobne v Kórei spolu s Hyundaiom Venue. Predpokladať tak môžeme, že Seltos dostane 1,6-litrový štvorvalec Gamma, ktorý bude spolupracovať buď so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou alebo novou kontinuálnou prevodovkou IVT (Intelligent Variable Transmission).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #Kia Seltos
Články podľa značiek