Land Rover Defender: Nový off-road z Nitry unikol na Instagrame!

Premiéra dlhoočakávanej novej generácie Defendera je za rohom. Predstaví sa ešte tento rok, pravdepodobne v septembri vo Frankfurte nad Mohanom. Predstavu o jeho dizajne si však môžeme urobiť už dnes. Na Instagrame sa totiž objavili snímka nemaskovaného predprodukčného prototypu. Nie je vylúčené, že fotografia môže pochádzať z Nitry, kde bude táto off-roadová legenda schádzať z výrobných liniek.

11.07.2019 19:00
debata
Ako ukazuje prvá neoficiálna snímka, nový... Foto: Instagram
Land Rover Defender - 2020 únik Ako ukazuje prvá neoficiálna snímka, nový Defender bude podstatne „civilizovanejším“ autom. Napriek samonosnej karosérii a viacprvkovému nezávislému zaveseniu kolies však nepríde ani o schopnosť prekonávať ťažký terén.

Defender je spolu s Mercedesom-Benzom triedy G a Jeepom Wranglerom treťou najväčšou ikonou prašných ciest. Kým však jeho konkurenti už veselo schádzajú z výrobných liniek v novej generácii, na Defender sa stále čaká. A poriadne dlho. Veď produkciu pôvodnej verzie, ktorá sa od čias svojho vzniku v roku 1948 príliš nezmenila, zastavili Briti už v januári 2016. Má to však svoju logiku. Na rozdiel od Wrangleru a „géčka“ podstúpi Defender totálny prerod. Jednoducho pôjde o úplne nové auto, ktoré pošle do minulosti rámový podvozok aj tuhé nápravy.

A keďže premiéra bude ešte tento rok, Land Rover už pustil do sveta niektoré informácie a tiež fotografie maskovaných predsériových prototypov. K najefektnejším patria nepochybne snímky nového Defendera z národného parku Borana v Keni, kde v rámci testov pomáha správcom pri preprave nákladov či sledovaní levov. Okrem toho má už za sebou 1,2 milióna testovacích kilometrov, ktoré absolvoval za polárnym kruhom aj v tropických horúčavách. Finálny dizajn je však napriek tomu stále tajomstvom. Všetky vozidlá boli doteraz chránené kamuflážou. Vlastne až doteraz.

A ako bude nitriansky off-road vyzerať z... Foto: Instagram
Land Rover Defender - 2020 únik A ako bude nitriansky off-road vyzerať z profilu? To naznačuje snímka animácie na jeho digitálnom prístrojovom paneli.

Na instagramovom profile CocheSpias sa totiž nedávno objavila fotografia nemaskovaného Defendera, teda, aspoň jeho prednej časti. K dokonalosti mu ale chýba predná kapota. No i tak je jasné, že Defender bude mať podstatne civilizovanejší a modernejší vzhľad. Ešte viac prezradila snímka palubného infotainmentu Defendera, kde sa v rámci animácie objavil z profilu. Ten z veľkej časti odkazuje na koncept DC100 z roku 2011, ktorý sa stal jeho predlohou. Vyrábať sa bude opäť vo dvoch verziách. Krátkej, ktorá nadviaže na Defender 110, a dlhej, ktorá zastúpi 5-dverovú verziu Defender 130.

Navyše majú pribudnúť ďalšie verzie, takže z Defendera sa stane celá rodina modelov, podobne ako to Land Rover urobil s Discovery a Range Roverom. Chýbať nebude ani elektronika, ktorú pôvodný Defender nepoznal. Automobilka si síce uvedomuje, že tým príde o zákazníkov z radu „roduverných“, lenže až tak ľúto jej za nimi nebude. Predaje Defendera totiž nikdy neprekročili 20 000 kusov ročne. A ten nový ich chce prilákať takmer trojnásobok. Navyše má práve vyspelá trakčná elektronika stáť za schopnosťou zvládať náročné terény.

Pod kapotou by mali pracovať benzínové, naftové aj mild-hybridné motory. Šušká sa tiež o vysokovýkonných verziách SVO, ktoré by mohli konkurovať modelom AMG. Jazdným vlastnostiam na asfalte zas prospeje radikálna odtučňovacia kúra. Napokon karoséria bude vyrobená opäť z hliníka. Ale aj úplne nová platforma a komponenty z luxusnejších modelov Land Rovera. Prvé sériové kusy zamieria k zákazníkom v roku 2020.
Land Rover Defender - testy v Keni 2019
Land Rover Defender - testy v Keni 2019
+20Land Rover Defender - testy v Keni 2019

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Land Rover #Land Rover Defender
Články podľa značiek