Škoda Kamiq: V Boleslavi spustili výrobu tretieho SUV. Každý deň ich vznikne 400

Škoda predstavila svoje nové malé SUV na jarnom autosalóne v Ženeve. K prvým zákazníkom sa dostane v septembri. Výroba Kamiqu však už beží od tohto pondelka 8. júla. Na rozdiel od Kodiaqu montujú tretie SUV Škody pre Európsky trh v materskom závode v Mladej Boleslavi.

12.07.2019 12:00
debata
Prvý sériový exemplár Škody Kamiq zišiel z... Foto: Škoda-Auto
Škoda Kamiq - sériová výroba Prvý sériový exemplár Škody Kamiq zišiel z výrobných liniek automobilky Škoda v Mladej Boleslavi v pondelok 8. júla. Automobilka počíta, že ročne predá v Európe približne 100 000 Kamiqov.

Presne 8. júla zišiel z montážnej linky v domovskom závode Škody v Mladej Boleslavi prvý exemplár najmenšieho SUV značky – Škody Kamiq. Každý deň opustí výrobné linky 400 kusov. Do výroby Kamiqu investovala česká automobilka približne 100 miliónov eur. Výrobná linka bola upravená pre platformu MQB27, okrem toho muselo byť vyrobené aj nové lisovacie náradie. V lakovni a vo zvarovni a finálnej montáže boli okrem zásadných úprav uskutočnené aj čiastkové zmeny s cieľom umožniť napríklad montáž nových dvojdielnych svetiel s technológiou LED.

VIDEO: Pozrite si sobotné predstavenie modelov Scala a Kamiq.

Video
Kamiq budú v Mladej Boleslavi vyrábať po boku modelov Fabia, Octavia, Scala a Karoq. Novinka spája výhody väčšej svetlej výšky a vyššej pozície za volantom s agilitou kompaktných áut. V porovnaní so sesterskými modelmi Seat Arona a VW T-Cross je Kamiq podstatne väčší a ponúka posádke viac miesta aj väčší batožinový priestor. „V poslednom čase sme vo výrobnej logistike vytvorili predpoklady, aby sme s Kamiqom oslávili úspešný vstup do segmentu mestských SUV. Sme presvedčení, že Kamiq našich zákazníkov nadchne,“ povedal výrobný šéf Škody Michael Oeljeklaus.
Škoda Kamiq - 2019
Škoda Kamiq - 2019
+27Škoda Kamiq - 2019

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #Škoda Kamiq
Články podľa značiek