Cupra chystá prekvapenie. Bude elektrické a pekelne rýchle

Na autosalóne vo Frankfurte odhalí Cupra elektrický koncept. Má spojiť emócie a dynamiku kupé s výhodami crossoverov. Pôjde o súrodenca Škody iV či VW Crozz?

29.07.2019 19:00
debata (1)
Zatiaľ jediná snímka pripraveného konceptu... Foto: Cupra
Cupra - koncept pre Frankfurt 2019 Zatiaľ jediná snímka pripraveného konceptu Cupry naznačuje, že pôjde o blízkeho príbuzného štúdiám VW Crozz a Škoda Vision iV. S logom ostrej divízie Seatu by však mohla štúdia ponúknuť emocionálnejší dizajn a tiež viac elektrického výkonu.

Nielen Seat, ale aj odčlenená divízia Cupra sa chystá na elektrickú ofenzívu. Zatiaľ má ale v ponuke len jediný model – nabrúsené SUV Cupra Ateca s výkonom 221 kW. Čoskoro dorazí aj väčšia SUV-kupé Cupra Formentor, nevynímajúc verziu s plug-in hybridným pohonom. No už dávnejšie je zjavné, že sa chystá aj bezemisný model. Uvidíme ho v podobe konceptu na septembrovom autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom.

Zatiaľ nemá názov, vychádzať môžeme len z prvej zverejnenej fotografie, ktorá zachytáva zadnú časť štúdie s efektným svietiacim nápisom. O čo vlastne pôjde? Cupra tvrdí, že koncept spojí SUV s eleganciou a dynamikou kupé. Nie je ale ťažké domyslieť si, že elektrický koncept Cupry bude postavený na koncernovej elektrickej platforme MEB. Proporciami naznačuje príbuznosť k štúdiám VW Crozz alebo Škoda iV. Inak to vlastne ani byť nemôže.

Nie je však vylúčené, že na rozdiel od svojich súrodencov poskytne jeho platforma s emocionálnym imidžom Cupry viac výkonu. To nie je v prípade elektromobilov naozaj žiaden problém. Stačilo by však aj 225 kW, ktoré mali spomínané koncepty s dvojicou elektromotorov, každým pre jednu z náprav. Nezabúdajme ale na to, že Cupra sa s elektrickou témou neprezentuje prvýkrát. Vlani v Ženeve priviedla na svet koncept poriadne „vytuneného“ hothatchu e-Racer s výkonom 300 a v špičke dokonca až 500 kW.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #elektromobil #Concept #koncept #Seat #Cupra #autosalón Frankfurt 2019
Články podľa značiek