Zlodej unikal na Slovensko. Polícia zablokovala diaľnicu za pomoci kamiónov

Česká polícia informovala svojich kolegov na Slovensku o unikajúcom zlodejovi po diaľnici D2 v smere na Slovensko. Policajti diaľničného oddelenia Malacky sa rozhodli zataviť vozidlo na zjazde Malacky v smere na Bratislavu zablokovaním premávky za pomoci štyroch kamiónov a prepúšťaním vozidiel zúženým pruhom.

27.07.2019 10:00
debata (3)

VIDEO: Pozrite si, záber z vozidla Polície Českej republiky pri prenasledovaní unikajúceho vozidla, ktorého zastavila až blokáda diaľnice pri Malackách za pomoci odstavených kamiónov.

Video

Vodič na ukradnutom vozidle napriek snahe polície sa snažil preniknúť cez medzeru medzi nákladými vozidlami. Polícia, preto použila dva varovné výstrely do vzduchu, čo páchateľa neodradilo v pokuse o útek. Následne polícia pristúpila na základe zákona k streľbe na ľavé predné koleso a do oblasti zadného kolesa.

Po výstreloch zostal vodič stáť, avšak odmietal vystúpiť z vozidla, a preto v súčinnosti s príslušníkmi českej polície boli použité donucovacie prostriedky. Po vytiahnutí z vozidla policajti 44-ročného muža obmedzili na osobnej slobode pre podozrenie zo spáchania trestného činu lúpeže podľa Trestného zákonníka Českej republiky.

Po mužovi pátrali policajti v Českej republike z viacerých okresoch, keďže bolo nahlásené lúpežné prepadnutie taxikára v meste Hranice na Morave. Muž mal nožíkom prinútiť taxikára odovzdať peňaženku a vozidlo Škoda Fábia, na ktorom následne ušiel.

O niekoľko desiatok minút bol spozorovaný břeclavskými policajtami a pri pokuse o zastavanie a skontrolovanie vozidla do nich unikajúci páchateľ vozidlom nabúral a začal unikať po diaľnici D2 na Slovensko.

Pachatelia sa mnohokrát domnievajú, že prekročením hraníc sa vyhnú zadržaním prenasledujúcej polície. Na základe medzinárodných zmlúv o cezhraničnom prenasledovaní, mohla polícia Českej republiky tak ako tomu bolo aj v tomto prípade zadržať páchateľa na území Slovenskéj republiky.

Páchateľa po vydaní Európskeho zatýkacieho rozkazu predajú orgánom do Českej republiky.

Zadržaný muž, ktorý bol už viac krát trestaný je podozrivý zo zvlášť závažného zločinu lúpeže a hrozí mu odňatie slobody na dva až desať rokov.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #vozidlo #diaľnica D2 #Polícia ČR #polícia SR
Články podľa značiek