Kamióny nesmú predbiehať na diaľnici. Pozrite si šialený manéver na R2

Kamión obiehal na rýchlostnej ceste R2 veľmi zvláštnym spôsobom. Vodič, ktorého predbiehal sa uhýbal na okraj a po manévri kamióna ho dlhým hlasným trúbením upozornil na čudný spôsob predbiehania.

18.08.2019 13:00
debata (71)

VIDEO: Pozrite si, ako neuvážene začal predbiehať kamión do kopca na R2.

Video

Udalosť sa odohrala na 114. km na rýchlostnej ceste R2. Na diaľnici majú kamióny zákaz predbiehať. Niektorí kamionisti to však nerešpektujú, a tak ohrozujú ostatných účastníkov dopravy a spomaľujú premávku niekedy aj na niekoľko minút.

„Podľa dopravných predpisov vodič motorového vozidla, ktorého najväčšia prípustná celková hmotnosť presahuje 7 500 kg, alebo vodič jazdnej súpravy, ktorej najväčšia prípustná hmotnosť presahuje 7 500 kg, nesmie pri jazde po diaľnici predchádzať iné motorové vozidlo.“ uviedla Denisa Baloghová hovorkyňa Prezídia Policajného zboru

Pokiaľ nie je dopravným značením na mieste upravené inak, citovaný zákon na iných cestách (okrem diaľnice) vodičom vozidiel kategórie N, nestanovuje iné osobitné zákazy predchádzania.

Prípadné porušenie zákazu je porušením pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom, za ktorý hrozí v blokovom konaní pokuta do 150 eur a v neskrátenom konaní pokuta od 60 do 300 eur a zákaz činnosti do dvoch rokov.

„Policajný zbor pri vykonávaní dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky venuje maximálnu pozornosť, nevynímajúc ani zákaz takéhoto predchádzania,“ dodala Baloghová.

© Autorské práva vyhradené

71 debata chyba
Viac na túto tému: #kamión #R2 #obiehanie
Články podľa značiek