Prekážky na cestách mátajú. Vodič prerazil autom závoru pri nemocnici

Senior nezastavil pri búdke na kontrolu zaplatenia parkovného a prerazil závoru na parkovisku Fakultnej nemocnice v Hradci Králové. Následne mimo areálu nabúral do dvoch zaparkovaných vozidiel, ktoré poškodil a z miesta činu ušiel domov.

24.08.2019 12:00
debata (1)

VIDEO: Pozrite si, ako razantne vodič opustil nemocničné parkovisko: prerazil závoru a poškodil aj ďalšie dve zaparkované autá.

Video

K poškodeniu závory a dvoch zaparkovaných áut došlo v piatok doobeda minulý týždeň. „Sedemdesiatosem ročný vodič osobného automobilu Nissan Almera najprv prerazil závoru, a potom narazil pravou prednou časťou svojho vozidla do pravej zadnej časti vozidla Volkswagen Sharan, zaparkovaného pozdĺž komunikácie,“ uviedla hovorkyňa hradeckej polície Lucie Konečná. Celková škoda poškodených áut bola vyčíslená 77 tisíc českých korún( približne 3000 Eur).

Za opustenie miesta nehody hrozí seniorovi v správnom konaní pokuta od 3,5 do 5 tisích českých korún ( v prepočte 140 až 200 Eur). Polícia previnilca rýchlo vypátrala a prišla si po neho do miesta trvalého bydliska. Dychová skúška na alkohol preukázala, že vodič nepil.

Vodiči nad 65 rokov musia chodiť na pravidelné lekárske prehliadky o zdravotnej spôsobilosti. Toto potvrdenie však dotyčný vodič polícii nepredložil, a pokiaľ ho nepredloží ani na správnom konaní, môže dostať pokutu od 5 do 10 tisíc českých korún ( v prepočte 200 až 400 Eur) a zákaz vedenia motorového vozidla až na jeden rok.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #nemocnica #Hradec Králové #Polícia ČR #starší vodič
Články podľa značiek