Hyundai 45: Koncept pre Frankfurt naznačí dizajn nových elektromobilov

Hyundai už elektromobily v ponuke dávno má. No tie nové majú byť iné. Ich avízom je zatiaľ tajomná štúdia 45. Paradoxne odkazuje na minulosť.

28.08.2019 19:00
debata
Koncept elektromobilu Hyundai 45 bude... Foto: Hyundai
Hyundai 45 Concept - 2019 Koncept elektromobilu Hyundai 45 bude inšpirovaný modelom Pony z polovice sedemdesiatych rokov. Kórejská automobilka sa k nemu vracia z jednoduchého dôvodu. Za jeho dizajnom stál vtedy slávny Giorgetto Giugiaro.

Kórejský Hyundai predbehol v oblasti elektromobility mnohých renomovaných európskych aj japonských konkurentov. V ponuke má nielen hybridný, plug-in hybridný a elektrický Ioniq, ale aj elektrickú Konu a dokonca vodíkové Nexo. To je však len začiatok ekologickej ofenzívy. Tá príde v najbližšom čase a reprezentovať ju bude nová generácia bezemisných modelov. Jej avízom sa stane koncept Hyundai 45, ktorý sa predstaví už o pár dní na autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom.

Hoci je premiéra takpovediac za rohom, veľa o novinke automobilka neprezradila. Poskytla len jedinú snímku splývavej zadnej časti, ktorá dokáže vďaka diódam vyčarovať svetelnú šou. Paradoxne má dizajnom odkazovať na minulosť. Hyundai sa totiž inšpiroval jedným z prvých autorských modelov z polovice sedemdesiatych rokov, konkrétne Hyundaiom Pony, za ktorým stál slávny Giorgetto Giugiaro a jeho štúdio Italdesign. V každom prípade pôjde o elektromobil, ktorý má v sebe spájať emócie a športového ducha.

Napokon mottom bol nový dizajnový jazyk „Sensuous Sportiness“, ktorý mal debut v podobe konceptu Le Fil Rouge na vlaňajšom jarnom autosalóne v Ženeve. Na ďalšie informácie si budeme musieť počkať do 10. septembra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Články podľa značiek