Audi Al:Trail Quattro: Ingolstadt avizuje elektrický off-road pre Frankfurt

Audi sa chystá na autosalón vo Frankfurte nad Mohanom a okrem ostrých derivátov S a RS tu predstaví prekvapenie v podobe drsnej off-roadovej štúdie. Terénu sa naozaj nezľakne.

02.09.2019 16:00
debata
Elektrický off-road nemá prakticky žiadne... Foto: Audi
Audi Al:Trail Quattro Elektrický off-road nemá prakticky žiadne previsy karosérie. To by bolo v teréne obrovskou výhodou.

Novým konceptom uzavrie ingolstadtská automobilka sériu štyroch štúdií, ktoré uvoľňuje od roku 2017. Po Aicone, PB18 Grand Tourer a Al: Me hatchback príde Audi Al:Trail Quattro. A keďže všetky doterajšie mali spoločný čisto elektrický pohon, niet pochýb, že batérie nájdeme aj v tom najnovšom. Tentoraz sa však Audi zameralo namiesto športovej tematiky na drsný terén. Audi Al: Trail Quattro je totiž nefalšovaný off-road.

Predstavu o novinke si môžeme zatiaľ urobiť len na základe jedinej zverejnenej snímky profilu, ktorá ju zachytáva v šere. Aj tak je jasné, že terénu sa tento geometrický off-road len tak ľahko nezľakne. Naznačujú to minimálne previsy a nadštandardná svetlá výška. Ak by malo Audi Al:Trail Quattro umiestnené elektromotory priamo v kolesách, nenašlo by v prejazdových uhloch súpera. Vylúčené by v takom prípade nebolo ani natáčanie všetkých kolies.

Batérie budú nepochybne umiestnené v podlahe. Je možné, že Audi AL:Trail Quattro využije elektrickú platformu MEB, podobne ako koncept Volkswagen ID Buggy, čím by demonštroval jej univerzálnosť. To sme však naozaj už na pôde čistých špekulácií. Na viac informácií si budeme musieť počkať do 10. septembra, keď Audi odhalí najnovší koncept vo svojej expozícii vo Frankfurte nad Mohanom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Audi #Concept #koncept #autosalón Frankfurt 2019 #Audi Al: Trail Quattro
Články podľa značiek