Zdrogovaný motorkár unikal pred policajtmi v protismere

Motorkár, ktorý bol pod vplyvom pervitínu, počkal pokiaľ policajti vystúpia z vozidla a následne začal unikať. Využil jazdu v protismere, cez chodník, ale aj po parku, a to v niektorých prípadoch až rýchlosťou 140 kilometrov za hodinu.

31.08.2019 08:00
debata (11)

VIDEO: Pozrite si, ako policajti naháňajú motorkára. Ide o záznam z kamery policajného auta aj so zvukom dorozumievania sa s centrálou a ostatnými vozidlami, ktoré napokon obkľúčili unikajúceho motorkára.

Video

Stáva sa, že motorkári majú pocit, že polícii môžu uniknúť. Ohrozujú seba aj ostatných. V aktuálnom prípade chcel motorkár uniknúť policajtom z pohotovostnej jednotky, ktorí ho chceli skontrolovať okolo polnoci 21. augusta na sídlisku Velká Skála v Prahe 8. Motorkár si počkal na moment, keď vystúpia zo služobného vozidla, a vtedy pridal plyn a začal bezohľadne unikať.

Niekoľkokilometrová naháňačka sa skončila v parku v Čimicích, kde muž položil motorku na zem a policajtom sa vzdal. Polícia následne zistila, že tridsaťročný muž bol pod vplyvom pervitínu a naviac, nikdy nevlastnil vodičské oprávnenie.

Muž skončil na policajnom oddelení a je podozrivý z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo mu hrozí trest až rok odňatia slobody. Naviac nie je vylúčené ani rozšírenie trestného stíhania o trestný čin všeobecného ohrozenia, kedy hrozí až osemročný pobyt za mrežami.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #jazda v protismere #motorkár #Polícia ČR
Články podľa značiek