Bláznivý manéver v centre Trenčína. Cez dve plné čiary do protismeru

Vodič s trenčianskymi poznávacími značkami zapol smerovku oznamujúcu jeho úmysel odbočiť doľava na Električnej ulici v Trenčíne v smere od centra. S vozidlom sa presunul cez dve plné čiary do protismeru a pokračoval tam v jazde akoby sa nič nestalo. Išlo pritom o mimoriadne nebezpečnú jazdu a vážny dopravný priestupok.

03.09.2019 11:43
debata (3)

VIDEO: Pozrite si bláznivú jazdu v centre Trenčína cez dve plné čiary a v protismere. Dôsledky takého konania môžu byť tragické.

Video

Čo spôsobilo zmätok v správaní vodiča? Bola to navigácia alebo bol vodič popletený? V tom čase, keď s vozidlom Peugeot 208 jazdil v protismere, našťastie nik nešiel oproti. Vozidlo malo trenčianske poznávacie značky a dvojitá plná čiara bola dobre viditeľná počas celej doby jazdy od odbočenia z ulice Rozmarínová.

Dvojitú plnú čiaru smie vodič prejsť len počas obchádzania (prekážky). Za porušenie vyhlášky je pokuta 100 eur a v prípade ohrozenia iného účastníka cestnej premávky 150 eur. V závislosti od okolností a dôsledkov môže byť čin aj preklasifikovaný aj na trestný. Polícia v opatreniach voči nezodpovedným vodičom v poslednom období pritvrdzuje.

Aký je rozdiel medzi jednou a dvoma plnými čiarami?

Dvojitá pozdĺžna súvislá čiara sa podľa vyhlášky používa na oddelenie protismernej premávky s dvomi alebo viacerými jazdnými pruhmi. Značku je zakázané prechádzať alebo nákladom presahovať, ak to nie je potrebné na obchádzanie.

Jedna plná čiara sa zase používa na oddelenie jazdných pruhov s protismernou premávkou a na oddelenie radiacich pruhov pred križovatkou. Vodič musí ísť vpravo od tejto značky. Značku je zakázané prechádzať alebo nákladom presahovať, ak to nie je potrebné na obchádzanie alebo odbočovanie na miesto mimo cesty alebo na poľnú cestu, lesnú cestu, cestičku pre cyklistov alebo na vchádzanie na cestu, pričom nesmú byť ohrození ostatní účastníci cestnej premávky.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #jazda v protismere #plná čiara
Články podľa značiek