V kolóne stratila nervy, otočila sa a zvolila hazardnú jazdu v protismere

Strata nervov na ceste môže byť veľkým hazardom so zdravím a životmi všetkých účastníkov cestnej premávky. Vodička spravila veľkú chybu, keď sa otočila do protismeru a pokúšala sa v protismere dôjsť k najbližšiemu výjazdu z diaľničnej kolóny. Mohla zablokovať priestor pre sanitky, hasičov či políciu a spôsobiť vážnu dopravnú nehodu.

09.09.2019 13:05
debata (16)

VIDEO: Pozrite si, ako vodička nevydržala ďalej čakať v kolóne a namierila si to opačným smerom.

Video

Udalosť sa nedávno stala v susednom Česku. Aj na Slovensku nie je však núdza o každodenné kolóny, ktoré sa s novým školským rokom vrátili do väčších miest. Riešenie z videa je hrubým porušením predpisov. Ako teda správne postupovať v prípade ak sa blížime ku kolóne? Zapneme výstražné svetlá, aby sme upozornili vodičov idúcich za našim vozidlom.

Nemenej dôležité je pri brzdení zastaviť v správny čas. Chybou je, ak si vodič nenechá pred vozidlom dostatočný priestor na manévrovanie, a tak v prípade potreby nemôže neskôr posunúť vozidlo. V prípade zablokovania pred príchodom záchranárov vzniká tzv. domino efekt, kedy sa vozidlá musia posúvať jeden po druhom a dochádza k strate drahocenného času.

V prípade opustenia vozidla si vždy oblečte reflexnú vestu, ktorú by sme mali mať po ruke a nie v kufri vozidla. Obozretnosť by mala byť taktiež pri otváraní dverí auta, keďže pomedzi stojacu kolónu často kľučkujú motocyklisti, aj keď to nemajú dovolené.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #auto #ohrozenie #jazda v protismere
Články podľa značiek