Vodiča stopla polícia, dal sa na útek. Po streľbe 'hrdina' prosil "už dosť"

Muž po zastavení policajnou hliadkou zaradil rýchlosť a začal unikať. Policajt sa postavil pred vozidlo a vytiahol služobnú zbraň a dvakrát vystrelil varovný výstrel. Dosť bolo nerešpektovania polície! Pozrite sa vo videu, ako sa zachoval "hrdina" na luxusnom BMW.

10.09.2019 06:00
debata (5)

VIDEO: Pozrite si, ako „hrdina“ na BMW po varovných výstreloch prosil v autentickom políciu o zhovievavosť. Polícia zasiahla spôsobom, ktorý by vystrašil azda aj tie najtvrdšie povahy.

Video

Situácia sa odohrala po tom, čo si policajná hliadka všimla prechádzajúce vozidlo, ktoré mal riadiť muž bez platného vodičského oprávnenia.Na zákonné výzvy k zastaveniu vozidla však muž nereagoval a rýchlou jazdou sa snažil stratiť v tme.

Hliadka unikajúce auto dostihla v opustenej ulici na konci obce Borohrádek v susednom Česku a prinútili vodiča k zastaveniu. Vodič, však videl svoju šancu a naháňačku nepokladal za ukončenú. V momente, keď si jeden z policajtov vypýtal doklady, zaradil rýchlostný stupeň a nebezpečným manévrom chcel uniknúť.

„Policajt stojaci čelom oproti vozidlu neváhal a siahol po služobnej zbrani. Dvoma varovnými výstrelmi do vzduchu a následnou hrozbou namierenou strelnou zbraňou tak definitívne zamedzil 32-ročnému mužovi v jeho ďalších snahách o únik,“ opísala situáciu Polícia Českej republiky.

Ako sa potvrdilo, muž nemal v skutočnosti vodičské oprávnenie. Policajti taktiež urobili orientačný test Drungwipe na prítomnosť omamných látok a ten bol pozitívny. Lekárskemu vyšetreniu sa muž odmietol podrobiť.

Nočnému jazdcovi hrozí až dva roky väzenia.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Polícia ČR #varovný výstrel #unikajúce vozidlo
Články podľa značiek