Mitsubishi chystá ďalší plug-in hybridný koncept. Bude z neho ASX?

Je možné, že štúdia pripravená pre tokijský autosalón bude predzvesťou príchodu novej generácie SUV ASX. To má už totiž na konte neuveriteľných desať rokov kariéry.

30.09.2019 18:00
debata
Bezmenný koncept odhaľuje Mitsubishi prvou... Foto: Mitsubishi
Mitsubishi - koncept Tokio 2019 Bezmenný koncept odhaľuje Mitsubishi prvou oficiálnou snímkou. Štvorica otvorov v zadnej časti, pripomínajúca ventilátory, pôsobí síce dosť futuristicky, ale to neznamená, že by koncept nemohol byť avízom nového ASX.

Mitsubishi sériovými novinkami príliš nehýri. Za posledné mesiace nám ukázalo len facelift pikapu L200 a ďalšie pokračovanie nekonečného príbehu menšieho SUV ASX, ktoré dostalo v priebehu desiatich rokov už štvrtú „tvár“. To by sa však mohlo zmeniť. Pre autosalón v Tokiu totiž Mitsubishi avizovalo premiéru konceptu. A ak vychádzame z logiky, že ženevská štúdia Engelberg naznačila budúcnosť nie oveľa mladšieho Outlanderu, mohla by byť tá tokijská práve avízom ASX.

Zatiaľ ale nie sú k dispozícii žiadne podrobné informácie. Vystačiť si musíme s jedinou snímkou zadnej časti konceptu, ktorá svojou rozdelenou kabínou a štyrmi „ventilátormi“ pôsobí naozaj dosť futuristicky. Isté je len to, že koncept bude poháňať plug-in hybridná sústava s prívlastkami „downsized“ a „lower-weight“. Teda ľahšia a s menším spaľovacím motorom, ako to je pri súčasnom Outlanderi či ženevskej štúdii Engelberg, ktoré využívajú 4-valec s objemom 2,4 litra. To opäť nahráva teórii o skorom príchode nástupcu ASX.

Ak ostaneme v rovine špekulácií, mohlo by ísť o kombináciu preplňovaného motora 1,5T MIVEC (120 kW) z Eclipse Cross v úlohe generátora elektrickej energie a dvoch elektromotorov, jedného na prednej a jedného na zadnej náprave. Načo však slúžia zvláštne otvory, pripomínajúce ventilátory, sa dozvieme až po svetovej premiére na tokijskej motorshow, ktorá sa uskutoční 24. októbra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Mitsubishi #Mitsubishi ASX #autosalón Tokio 2019
Články podľa značiek