Otvorí Tesla pobočku na Slovensku? Elon Musk to naznačil

Šéf spoločnosti Tesla Elon Musk sa nedávno na Twitteri vyjadril, že chystá čosi pre Slovensko. Čo tým myslel, však nie je celkom jasné.

25.09.2019 19:00
debata (8)
Fanúšikovia značky by na Slovensku radi videli... Foto: Tesla
Tesla - Tesla Store Fanúšikovia značky by na Slovensku radi videli takúto predajňu Tesla Store. Veľmi pravdepodobné to však nie je.

Elon Musk je majstrom využívania sociálnych sietí. Jeho účet na Twitteri patrí k najsledovanejším na svete. Okrem rôznych informácií rád komunikuje priamo s fanúšikmi automobilky Tesla. Musk sa nebráni ani odpovedať na ich priame otázky. Dôkazom je aj nedávna komunikácia slovenského používateľa Twitteru Michala Vargu, ktorý sa šéfa Tesly spýtal, kedy môžeme americkú automobilku očakávať na Slovensku. Keďže u nás zatiaľ nemá predajňu, servisné miesto a ani konfigurátor. A dostal odpoveď.

„Dúfame, že budeme dostupní na Slovensku, v Chorvátsku, Srbsku a vo väčšine krajín východnej Európy začiatkom budúceho roka. Konečne bude môcť byť Nikola Tesla hrdý, že sa jeho autá objavia v krajinách jeho pôvodu.“ Mnohí to pochopili tak, že o pár mesiacov by sa mohlo Slovensko stať ďalšou z krajín, kde bude mať americký výrobca svoje zastúpenie prostredníctvom predajne Tesla Store. Web teslamagazín.sk, ktorý sa venuje elektromobilite, a najmä vozidlám značky Tesla, však takýto scenár za príliš pravdepodobný nepovažuje.

Takto vyzerá sieť pobočiek Tesla Store v... Foto: Tesla
Tesla - mapa predajní v Európe Takto vyzerá sieť pobočiek Tesla Store v Európe. najbližšia je vo Viedni.

Už len preto, že takéto pobočky nemá Tesla ani v ekonomicky vyspelejších krajinách. Prikláňa sa skôr k názoru, že Tesla spustí slovenský konfigurátor. Zatiaľ nič také nefunguje a záujemcovia musia vybavovať objednávky cez rakúsky a nemecký personál. Podľa toho istého zdroja je tiež pravdepodobnejšie ako otvorenie Tesla Store, vybudovanie servisného centra. Takéto strediská už totiž existujú alebo sú v procese príprav v okolitých krajinách, píše web.

Naráža tiež na možnosť omylu Elona Muska, ktorý si mohol pri vymenovaní krajín popliesť Slovensko so Slovinskom. Najmä na základe poznámky o Nikolovi Teslovi a jeho krajine pôvodu. Slovinsko má predsa len geograficky bližšie k Chorvátsku a Srbsku, ktoré sa sporia o to, či bol tento génius skôr Srb alebo Chorvát. V každom prípade sa narodil v dedinke Smiljan, ktorá dnes leží na území Chorvátska. Čakať na rozlúštenie hádanky, čo mal Elon Musk svojim tweetom na mysli, by sme podľa jeho vlastných slov nemali viac ako pár mesiacov.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla #Elon Musk #Tesla Store
Články podľa značiek