Zo slovenskej diaľnice si urobil nemeckú, rútil sa 244 km/h

Vodič Audi A7 pravdepodobne skúšal maximálnu rýchlosť na svojom aute. Polícia SR mu v Bratislavskom kraji namerala rýchlosť až 244 kilometrov za hodinu. Za to mu bola uložená na mieste pokuta 800 eur.

07.10.2019 14:27
debata (26)

VIDEO: Pozrite si ako to vyzerá, keď sa vodič rúti diaľnicou 244 km/h.

Video

Audi s českými poznávacími značkami si možno zamenilo našu diaľnicu s tou nemeckou, kde je neobmedzená rýchlosť. Polícia mu namerala rýchlosť až 244 kilometrov za hodinu, čo je len o 5 menej, ako má toto auto elektronicky obmedzenú svoju maximálku. Zato povolenú rýchlosť prekonal o 114 kilometrov za hodinu.

Neobmedzenou rýchlosťou je známe Nemecko. Pokiaľ nie je rýchlosť obmedzená, je to na vašom uvážení. V tomto roku však padol návrh na obmedzenie neobmedzenej rýchlosti na nemeckých diaľniciach z dôvodu zníženia emisií. Nemecká vláda ho však doteraz neprijala a neprišli ani žiadne kroky smerom k obmedzeniu rýchlosti.

Opačným smerom ide Rakúsko, kde sa zavádzajú úseky, kde rýchlosť zvýšili na 140 kilometrov za hodinu a po polročnom testovaní merania rakúskej diaľničnej spoločnosti (ASFINAG) nepreukázali žiadne zvýšenie hodnôt emisií v dôsledku maximálnej rýchlosti na vybraných úsekoch.

Zvýšená povolená rýchlosť sa testuje aj na Spiši. Od októbra môžu vodiči na 38-kilometrovom úseku na diaľnici D1 v úseku Poprad-východ až Beharovce jazdiť povolenou stoštyridsiatkou.

Treba však poukázať aj na rozsiahle Nórsko, kde je maximálna povolená rýchlosť 100 kilometrov za hodinu.

© Autorské práva vyhradené

26 debata chyba
Viac na túto tému: #pokuta #diaľnica D2 #maximálna rýchlosť #polícia SR #Audi A7
Články podľa značiek