Mercedes-Benz C: Ďalšia generácia aj ako All-Terrain

Ostatná generácia céčka je tu s nami s jedným faceliftom od roku 2013. Čoskoro tak dostane nástupcu. Okrem sedanu, kombi, kupé a kabrioletu pribudne do partie out-doorová verzia.

09.10.2019 19:00
debata
Nová generácia triedy C využije modernizovanú... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz C Nová generácia triedy C využije modernizovanú platformu MRA, ktorá umožní použiť pluginhybridnú technológiu a tiež funkcie autonómneho riadenia na úrovni SAE 3. (ilustračná snímka)

Mercedes-Benz triedy C je dnes pomaly najstarším zástupcom značky. Prišiel pred piatimi rokmi a vlani absolvoval facelift. A bol posledný, pretože už budúci rok na jeseň je v pláne celkom nová generácia. Najvyšší čas, veď Mníchov už vyrukoval s novým BMW 3 a konkurenčné Audi a Jaguar zas zmodernizovali mladšie modely A4 a XE. Novinka využije opäť platformu MRA, lenže zásadne prepracovanú. Dôvod? Rekonštrukcia umožní prísť s hybridnou a najmä plug-in hybridnou verziou. Mildhybridný systém bude štandardom.

Okrem toho pribudne v portfóliu podľa vzoru väčšej triedy E outdoorová zvýšená a „oplastovaná“ verzia C All-Terrain. Doplní klasický sedan, kombi, kupé a kabriolet. Napriek snahe o zníženie emisií je dobrou správou, že z ponuky nevypadnú 6-valce a v prípade ostrého derivátu AMG ani plnokrvný 8-valec s dvojicou turbodúchadiel. Asistenčné systémy si trieda C požičia z vlajkovej lode S. Ale už tej novej, ktorá by mala céčko predbehnúť. Očakávať tak máme napríklad automatickú zmenu jazdného prúdu a ďalšie funkcie autonómneho riadenia na úrovni SAE 3.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes #Mercedes-Benz #Mercedes-Benz C
Články podľa značiek