Otrasné: Americký díler Fordu láka zákazníkov na zbraň a Bibliu!

Neobvyklú akciu rozbehol americký predajca vozidiel Ford v USA. Volá sa „God, Guns and America“. Pochopiteľne, takýto marketing rozdelil verejnosť na dva tábory. Samotný predajca si však výsledky chváli.

17.10.2019 19:00
debata (13)
Naozaj kontroverznú „výbavu“ ponúka v... Foto: Ford
Ford - kontroverzná akcia Naozaj kontroverznú „výbavu“ ponúka v súčasnosti americký predajca vozidiel Carolina Ford. Zákazníkov však táto ponuka láka.

Fordu sa príliš nedarí. Najlepšie výsledky dosahuje na domácom trhu, no i tak zaznamenal v poslednom kvartáli v USA pokles odbytu o päť percent. Je len pochopiteľné, že tamojší díleri značky sa snažia získať zákazníkov všemožným spôsobom. Predajca Carolina Ford však išiel až na hranu. Zákazníkov láka na akciu „God, Guns and America“. Spustená bola začiatkom októbra a má trvať až do novembra. Ako vyplýva z názvu, zákazníci, ktorí sa rozhodnú v tejto predajni pre kúpu nového či ojazdeného Fordu, dostanú ako darček americkú vlajku, zbraň a Bibliu. Reakcie na seba nedali dlho čakať. Najmä v súvislosti s ponukou strelnej zbrane.

Kým generálny manažér predajne Derrick Hughes si akciu chváli s tým, že vďaka nej predali hneď v prvých dňoch viac áut, iní majú na celú vec úplne odlišný názor. „Vitajte u pôvodcu ďalšej masovej streľby,“ znie jedna z reakcií na facebookovej stránke amerického predajcu. Ten reaguje dátami štatistík, podľa ktorých bolo v USA v roku 2018 zavraždených podstatne viac ľudí nožom alebo iným predmetom ako puškou. Hughes tvrdí, že nejde o politiku. „Nezaujímame žiaden politický postoj,“ povedal pre WYFF. Zároveň dodal, že v ich firme pracuje veľa zamestnancov, ktorí „veria v krajinu a vzdávajú hold armáde“. To však neznie príliš upokojujúco.

Samozrejme, získať zbraň nie je také jednoduché. Zákazníci dostanú poukaz na nákup v neďalekej predajni športových potrieb, splniť však musia všetky legislatívne požiadavky vrátane previerky. Ak však zbraň nechcú, môžu sumu využiť na nákup iného tovaru. Prekvapivé je, že díler Fordu pristúpil na túto formu zákazníckych benefitov len krátko po tom, čo bola podobná akcia pod názvom „God, Guns and Freedom“, zakázaná dílerovi Fordu v Alabame. Námietky vzniesla samotná automobilka a od akcie sa rázne dištancovala. Najmä v súvislosti s tragickými prípadmi osamelých strelcov. Alabamský díler nakoniec akciu zrušil.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Ford
Články podľa značiek