Honda Jazz: Štvrtá generácia už v Tokiu. A len ako hybrid!

Mestskú Hondu Jazz s geniálnymi zadnými sedadlami Magic Seats čaká generačná výmena. A bude zásadná. O pohon sa postará nová hybridná sústava.

18.10.2019 16:00
debata
Nový Jazz bude drahší, no Honda sľubuje... Foto: Honda
Honda Jazz - 2019 Nový Jazz bude drahší, no Honda sľubuje výnimočnú kombináciu výkonu, ľahkej ovládateľnosti a pôsobivej spotreby paliva.

Honda Jazz si už roky drží v triede subkompaktov špecifické postavenie. Má geniálnu variabilitu a vzhľad futuristického mini MPV. Jej súčasná generácia sa síce predstavila len pred štyrmi rokmi, lenže v skutočnosti išlo iba o väčšiu modernizáciu. S novou generáciou, ktorá má premiéru naplánovanú už na tento mesiac v Tokiu, je to však inak. Jazz prejde radikálnou premenou. Automobilka na to upozorňuje prvou snímkou, ktorá zachytáva nový Jazz z profilu. A pridáva zopár skromných informácií. Vďaka nim vieme, že Jazz sa minimálne do Európy dostane už len ako hybrid.

Dostane dvojmotorovú sústavu, no nie je isté, či bude hrať prvé husle spaľovací motor alebo elektromotor. Tipujeme skôr druhú možnosť, keďže systém IMA (Integrate Motor Assist) napríklad z hybridu Insight a tiež staršieho Jazzu je už dávno minulosťou. Honda používa v nových hybridoch, napríklad americkom Accorde a dnes už aj v Európe v CR-V systém I-MMD (intelligent Multi-Mode Drive), kde má spaľovací motor funkciu pohonu generátora a s kolesami sa spája cez jednostupňovú prevodovku výlučne pri vyšších rýchlostiach. Inak je auto poháňané elektromotorom.

Ako vidieť zo snímky, Jazz bude naďalej mini MPV. Objaviť by sa na ňom mali aj prvky z nedávno predstaveného elektromobilu „e“. Mohlo by to platiť aj o interiéri, ktorému by iste svedčali displeje z malej elektrickej Hondy. Len dúfajme, že nepríde o „zázračné“ výklopné sedadlá Magic Seats. Samozrejme, hybridná sústava sa podpíše na cene Jazzu. Potvrdil to v nedávnom rozhovore aj šéf britského zastúpenia Hondy Dave Hodgetts. „Jazz bude drahší, pretože hybridná technológia niečo stojí, ale bude to oveľa kvalitnejšie auto“. Premiéru absolvuje 23. októbra na autosalóne v Tokiu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Honda #Honda Jazz #autosalón Tokio 2019
Články podľa značiek