VW Golf VIII: Európsky bestseller je už na linkách. Vyrobia ho rýchlejšie

Do premiéry nového Volkswagenu Golf ostávajú doslova hodiny. Vo Wolfsburgu už odštartovali jeho produkciu. A tá má byť efektívnejšia ako kedykoľvek predtým.

23.10.2019 19:00
debata (2)
Nová generácia Golfu je už na wolfsburských... Foto: Volkswagen
VW Golf VIII - výroba Wolfsburg Nová generácia Golfu je už na wolfsburských montážnych linkách. A napriek väčšej technickej zložitosti bude výroba každého exempláru o hodinu kratšia ako doteraz.

Nový Golf sa ukáže vo svetovej statickej premiére už zajtra, 24. októbra. A hoci je pre budúcnosť automobilky dôležitejší elektromobil ID.3, z hľadiska zisku nemôže Golfu konkurovať. Ten je roky najpredávanejším autom Európy a svojich súperov poráža stovkami tisíc registrácií ročne. Úspech ôsmej generácie je preto pre Volkswagen kľúčový. A aby Golf plnil koncernovú kasu čo najviac, automobilka zefektívnila aj jeho výrobu.

Novinka už schádza z montážnych liniek domáceho závodu vo Wolfsburgu. Tie boli upravené na plánovanú produkciu 450 000 kusov ročne, čo si vyžiadalo investíciu pol miliardy eur. Čo je však zaujímavé, optimalizovanou logistikou výroby sa podarilo skrátiť výrobný čas o jednu hodinu. To napriek tomu, že novinka ráta nielen s benzínovým a naftovým pohonom, ale aj s komplikovanejšou mildhybridnou či hybridnou technológiou.

Volkswagen bude šetriť aj na využití veľkej časti pôvodných výrobných zariadení a nástrojov. Z Golfu siedmej generácie si ich má „osmička“ požičať až 80 %. Nový Golf by tak mal byť najefektívnejšie vyrábaným Golfom všetkých čias. A to je dobré, pretože o čo nižšie sú výrobné náklady, o to väčšia bude marža. Tá sa v časoch, keď musí Volkswagen masívne investovať do zatiaľ finančne nenávratnej elektromobility, bude automobilke hodiť.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #VW Golf
Články podľa značiek