Jazda na červenú a náraz! Je toto bratislavská realita?

Vozidla odbočujúce z Botanickej ulice v Bratislave, smere na Devínsku cestu ostali poriadne v šoku. Z Karloveskej ulice sa na nich vyrútilo auto, aj keď malo červenú na semafore. Niektorí vodiči si myslia, že to ešte preletia. Červená však znamená STOJ!

26.10.2019 07:00
debata (8)

VIDEO: Potrite si, ako vodič vošiel do križovatky po tom ako na semafóre svietila už červená.

Video

Vodič nielen, že prešiel na červené znamenie, ale musel vidieť aj autá, ktoré v tom čase zatáčali na Devínsku cestu. Nepribrzdil a zbytočne do nich vrazil. Vodič sa pravdepodobne naplno nevenoval riadeniu motorového vozidla.

Polícia upozorňuje, že ak váhate či ešte stihnete prebehnúť na červenú, neváhajte, zastavte.

„Vodič je sankcionovaný za nezastavenie vozidla na signál svetelného signalizačného zariadenia s červeným svetlom „Stoj!“, pričom ide o porušenie pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom a podľa zákona hrozí pokuta od 60 eur do 300 eur a zákaz činnosti do dvoch rokov,“ povedala pre TV Pravda Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru.

Signál s plným žltým svetlom „Pozor!“ znamená pre vodiča povinnosť zastaviť vozidlo pred priečnou súvislou čiarou a kde taká čiara nie je, pred svetelným signalizačným zariadením. V prípade, že po rozsvietení tohto signálu je už tak blízko, že by vodič nemohol vozidlo bezpečne zastaviť, smie pokračovať v jazde.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #semafor #polícia SR #jazda na červenú
Články podľa značiek