Drzosť na parkoviskách. Na invalidov sa hrajú majitelia luxusných fár

Lákadlu voľného parkovacieho miesta na mieste pre vozičkárov neodolá množstvo neoprávnených vodičov. Polícia sa v tomto období zameriava práve na kontrolu dodržiavania predpisov súvisiacich s parkovaním na miestach určených pre ŤZP.

28.10.2019 14:30
debata (71)

VIDEO: Majiteľ auta za vyše 50-tisíc eur parkoval na mieste pre invalidov. Pozrite si ako jeho auto skončilo.

Video

Akcia zaznamenala úspechy a vodiči boli buď pokutovaní, alebo im bolo vozidlo odtiahnuté. Pokuta na mieste je 150 eur. V prípade odmietnutia zaplatenia na mieste, môže dopravný inšpektorát navýšiť túto sumu až na 300 eur. K tomu treba pripočítať náklady na odtiahnutie vozidla.

Vrcholom všetkého bolo zaparkovanie luxusného športového vozidla Alpine, na vyhradenom mieste priamo pred klientským centrom na Tomášikovej ulici v Bratislave. „Vodič na luxusnom motorovom vozidle zaparkoval na mieste vyhradenom pre osoby ŤZP, pričom príslušný preukaz nemal. Za takéto konanie vodičovi policajti zadržali vodičský preukaz a hrozí mu zákaz činnosti do 2 rokov ako aj pokuta do 300 eur,“ uviedla polícia na sociálnej sieti.

VIDEO: Načierno sa na miestach pre invalidov parkuje aj pred bratislavským nákupným centrom Aupark. Pozrite si ďalšie video polície.

Video

Oveľa horšie však skončia falšovatelia preukazu ŤZP. Títo bezcharakterní vodiči nielenže zneužívajú miesta, ale zároveň v prípade preukázania viny pred súdom im hrozí v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody až na tri roky.

Falošní invalidi na parkoviskách

Dopravní policajti v rámci svojej služby kontrolovali vodiča, ktorý na čerpacej stanici na Einsteinovej ulici zaparkoval na parkovacom mieste vyhradenom pre osoby s ťažkým zdravotným postihnutím. Pri kontrole sa preukázal preukazom pre fyzickú osobu zdravotne ťažko postihnutú, ktorý javil známky falšovania. Na základe zistených skutočností ho policajti obmedzili na osobnej slobode a za účelom vykonania potrebných procesných úkonov ho eskortovali na Obvodné Oddelenie PZ Petržalka. Poverený príslušník PZ už na základe zabezpečenej dôkaznej situácie vzniesol obvinenie z trestného činu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky 38-ročnému Petrovi z Bratislavy. Za porušenie pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom bol vodičovi zároveň zadržaný vodičský preukaz.

Ešte v septembri spozorovali policajti piateho bratislavského okresu Mercedes, ktorý parkoval na vyhradenom mieste v podzemných garážach obchodného domu na Einsteinovej ulici. Aj tento vodič mal za čelným sklom vystavený preukaz pre osobu s ťažkým zdravotným postihnutím, ktorý však neobsahoval všetky potrebné náležitosti. Policajti u oprávneného úradu zistili, že vodič, ktorý sa týmto preukazom preukázal, nie je osobou s ťažkým zdravotným postihnutím, ani mu príslušným úradom práce sociálnych vecí a rodiny nebol takýto preukaz vydaný. Ani tohto vodiča neminulo obvinenie z trestného činu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky.

ZDROJ: Polícia SR – Bratislavský kraj

© Autorské práva vyhradené

71 debata chyba
Viac na túto tému: #odťahová služba #polícia SR #parkovanie v Bratislave
Články podľa značiek