Predbehnúť kľudne aj po zebre. Na bratislavskom obchvate sa dejú veci

Vodiči využívajú na predbiehanie na diaľničnom obchvate Bratislavy každú jednu možnosť. Veľa krát cez hranu zákona a riskantným spôsobom, ktorý ohrozuje ich a hlavne ostatných účastníkov cestnej premávky.

02.11.2019 07:00
debata (13)

VIDEO: Pozrite sa, ako nebezpečne využívajú na obchvate v Bratislave vodiči každú jednu možnosť na to, aby boli pred vami. Mnohokrát nebezpečnú a riskantnú.

Video

Vodiči často na predbehnutie využijú jazdu cez šikmé rovnobežné čiary. Táto vodorovná značka vyznačuje priestor, do ktorého je zakázané vchádzať, alebo doň nákladom presahovať, ak to nie je potrebné na obchádzanie, odbočovanie na miesto mimo cesty, alebo na poľnú cestu, lesnú cestu, cestičku pre cyklistov alebo do obytnej zóny, alebo do pešej zóny, pričom nesmú byť ohrození ostatní účastníci cestnej premávky.

Polícia, ktorej boli zaslané videonahrávky, upozorňuje. „Takéto porušenia pravidiel cestnej premávky je možné zo strany správneho orgánu uložiť sankciu v zmysle zákona o priestupkoch, pričom pri jej ukladaní sa prihliada na viaceré skutočnosti ako je závažnosť priestupku, spôsob jeho spáchania, jeho následky, na okolnosti, za ktorých bol spáchaný a pod.,“ uviedla Veronika Slamková hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #diaľnica D1 #obiehanie
Články podľa značiek