Otrasné: Číňania testujú detské sedačky na živých zvieratách! Len pre silné žalúdky

Ak ste si mysleli, že v automobilovom priemysle, ktorý v súčasnosti prechádza na „vegánske“ interiéry, sa čosi také nemôže stať, ste na omyle. Čínske laboratórium si nerobí ťažkú hlavu z mučenia zvierat. Malé prasiatka posiela rýchlosťou 50 km/h na istú smrť. Vraj kvôli bezpečnosti.

08.11.2019 18:00
debata (22)
Na takéto snímky sa ťažko pozerá. Sú však... Foto: PETA
Čína - crashtesty so zvieratami Na takéto snímky sa ťažko pozerá. Sú však čínskou realitou. Vystrašené zvieratá zomierajú pri simulovaných crashtestoch detských autosedačiek.

Čínsky automobilový priemysel napreduje obrovskou rýchlosťou. Čoskoro dorazia čínske autá do Európy a USA, podobne ako to bolo pred desaťročiami s tými japonskými a neskôr kórejskými. Nezaobíde sa to však bez negatívnych javov. Napríklad takých, s ktorými vyspelý civilizovaný svet skoncoval už dávno. Intenzívna kampaň proti koncernu General Motors donútila pred 25 rokmi, v tom čase najväčšieho automobilového výrobcu planéty, zastaviť akékoľvek testy so zvieratami. Odvtedy sa pri crashtestoch nikdy nepoužívali. Lenže Čína je svetom tak trochu samým pre seba, a tak tu máme nové otrasné svedectvo.

"Organizácia na ochranu zvierat PETA ":https://www.peta.org/…crash-tests/ zverejnila materiál, ktorý dokazuje, že Čínsky ústav dopravnej medicíny, ktorého laboratóriá využíva čínsky automobilový priemysel, si nerobí z etického zaobchádzania so živými tvormi ťažkú hlavu. Pri testoch detských autosedačiek nepoužíva sofistikované figuríny, ktoré dokážu dať výskumníkom potrebné dáta, a to mnohokrát za sebou, ale malé prasatá. Tvrdí, že prasiatka sú anatomicky podobné šesťročnému dieťaťu. A ako inak, ide o testy simulujúce náraz vozidla. Vystrašené zvieratá, pripútane do sedačiek v absolútne neprirodzenej polohe, absolvujú crashtest v rýchlosti 50 km/h!

Následky takéhoto konania sú odstrašujúce. Zvieratá končia s polámanými kosťami, pomliaždeninami, otvorenými ranami a nakoniec zomierajú. Na testy sa pritom používajú zvieratá, ktoré sú vyhladované a smädné a často so „zabudovanými“ senzormi. Podrobnosti inštalácie radšej vynechajme. Čínsky ústav dopravnej medicíny tak pripomína skôr sofistikovanú mučiareň ako čosi, čo má viesť k vyššej bezpečnosti v doprave. Organizácia PETA pritom spochybňuje relevantnosť získaných dát, keďže odlišná anatómia malých ošípaných ich ani získať neumožňuje. „Výsledky týchto testov sú neplatné a nevzťahujú sa na ľudské obete autonehôd,“ tvrdí vo svojej správe.

Nízku etickú normu čínskeho ústavu potvrdzuje aj fakt, že dôkazy o týchto strašidelných testoch pochádzajú priamo z jeho vlastných publikácií. Organizácia pre ochranu zvierat už čínsky inštitút pre dopravnú „medicínu“ kontaktovala a vyzvala ho, aby s testami, pri ktorých využíva namiesto figurín nevinné zvieratá, okamžite skoncoval. Čínska strana sa zatiaľ k obvineniam z vraždenia zvierat odmietla bližšie vyjadriť. Konštatovala len toľko, že výskum rešpektuje všeobecne prijímané pravidlá pre používanie zvierat na laboratórne účely. PETA oponuje, že neexistujú žiadne nariadenia, ktoré by vyžadovali vykonávanie takýchto krutých experimentov.

© Autorské práva vyhradené

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #Zvieratá #PETA #crash testy #detské autosedačky
Články podľa značiek