Tesla: Nový Cybertruck si objednalo už 250 000 ľudí. Aj polícia v Dubaji!

Šokujúci pikap Tesly pripomínajúci kovové „origami“ žne napriek kontroverziám úspech. Do svojej garáže ho chcú aj dubajskí muži zákona. Dokonca skôr ako ostatných, dnes už viac ako 250 000 záujemcov. Popri Bugatti Veyron, Astone Martin One-77 alebo Lamborghini Aventador, bude však policajný elektrický pikap len chudobným príbuzným.

02.12.2019 19:00
debata (3)
Na twitterovom účte dubajskej polície sa... Foto: Twitter
Tesla Cybertruck - polícia Dubaj Na twitterovom účte dubajskej polície sa objavila aj táto snímka Tesly Cybertruck v policajných farbách. Zatiaľ ide len o dielo počítačovej grafiky, ale do ostrej služby nastúpi už v budúcom roku.

Je to už vyše týždňa, čo Tesla predstavila svoj pikap, ale ošiaľ okolo neho neustáva. Podľa posledných správ Elona Muska si ho napriek kontroverzným reakciám objednalo už viac ako 250 000 záujemcov. I keď priznajme, záloha predstavuje len smiešnych 100 dolárov, aj to vratných v plnej výške. Túto sumu zložila aj dubajská polícia, ktorá sa na svojom twitterovom účte pochválila obrázkom Cybertrucku aj s potrebným policajným tuningom, teda grafikou dubajských policajných áut. Jednoducho, Cybertruck chce do svojich služieb. Napokon, tamojší policajný zbor je známy svojím extravagantným vozovým parkom.

V garážach dubajských mužov zákona by ste našli napríklad Bugatti Veyron, Aston Martin One-77, Lamborghini Aventador alebo Audi R8. Popri nich bude Tesla Cybertruck za 69 000 dolárov doslova chudobným príbuzným. Aj keď v mnohých ohľadoch môže svojich rivalov ľahko poraziť. V najvýkonnejšej verzii šprintuje totiž na stovku pod tri sekundy, rýchlejšie ako Porsche 911 Turbo. A navyše, „obrnený“ pikap z ocele 38-krát pevnejšej ako je tá bežná, bude nepochybne šíriť autoritu dubajskej polície všade, kde sa zjaví, viac než „obyčajné“ športové kupé. A Dubaj to vážne.

Abdullah Khalifa Al Marri, generálmajor policajného zboru, v rozhovore pre Arabian Business uviedol, že Cybertruck bude slúžiť v oblastiach vyhľadávaných turistami. Zaujímavá je aj informácia, že polícia nasadí svoj prvý elektromobil do služby už v budúcom roku, hoci výroba Cybertrucku má odštartovať až v roku 2021 a produkcia najvýkonnejšej verzie, o ktorú má záujem, dokonca ešte neskôr. Jedine, že by Tesla dubajskú políciu odbavila prednostne. Nebol by to zlý marketingový ťah. Mimochodom, Tesla Cybertruck nebude jedinou novinkou v garážach dubajských policajtov, len nedávno oznámila nákup Mercedes-AMG GT S, ktorý tiež patrí do kategórie áut snov.
Tesla Cybertruck - prototyp 2019
Tesla Cybertruck - prototyp 2019
+4Tesla Cybertruck - prototyp 2019

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Dubaj #Tesla #Tesla Cybertruck
Články podľa značiek