Tesla dodá prvé vozidlá vyrobené v Číne

Americký výrobca elektromobilov Tesla začne s dodávkami vozidiel Model 3 vyrobenými v šanghajskom závode v pondelok 30. decembra. Uviedol to pre agentúru Reuters zástupca spoločnosti.

27.12.2019 12:52
debata (8)

Tesla začala s výstavbou závodu v Šanghaji, čo je prvý závod mimo územia Spojených štátov, v januári tohto roka. Výrobu spustila v októbri po tom, ako získala od úradov oficiálne povolenie na začatie produkcie.

Prví 15 zákazníci, ktorí si autá 30. decembra prevezmú, sú zamestnanci Tesly, dodal zástupca americkej spoločnosti. Odštartovanie dodávok zákazníkom 30. decembra znamená, že Tesla prichádza s dodávkami áut v rekordnom čase, iba 357 dní od začatia výstavby závodu. Autá vyrábané v Číne by sa mali predávať po 355 800 jüanov (45 825 eur), pričom čínska vláda poskytne ešte dotácie.

Šanghajský závod je súčasťou plánov automobilky posilniť svoju pozíciu na najväčšom automobilovom trhu na svete a zároveň minimalizovať vplyv americko-čínskej obchodnej vojny. Závod, prvý v Číne, ktorý je v 100-percentnom vlastníctve zahraničnej firmy, podporuje aj čínska vláda. Ako v piatok oznámilo čínske ministerstvo priemyslu a informačných technológií, Model 3 vyrábaný v Číne zaradili na zoznam nových energetických áut oslobodených od dane z obratu.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Šanghaj #Tesla #Model 3 #Gigafactory
Články podľa značiek