Na nové čínske Tesly sa stoja rady. Denne pribúda 1 200 objednávok

Spustením výroby v novom čínskom závode Tesly v Šanghaji klesli ceny modelu 3 o 7 000 dolárov. Reakcia na seba nenechala dlho čakať. Americký výrobca elektromobilov tak ide proti prúdu, keďže čínsky trh v posledných dvoch rokoch padá.

20.01.2020 20:30
debata
V Teslastore Tesla Experience Center v Šanghaji... Foto: Ray4Tesla
Tesla - predajňa Šanghaj V Teslastore Tesla Experience Center v Šanghaji bol nával zákazníkov po uvedení modelu 3 z čínskej produkcie taký obrovský, že sa pred predajňou vytváral rad.

Zdá sa, že americká Tesla nebude schopná uspokojiť dopyt čínskych zákazníkov po novom modeli Tesla 3. Ten je síce v Číne dostupný už dlhšie, lenže po spustení výroby v závode Gigafactory 3 v Šanghaji došlo k jeho zlacneniu. A nie iba kozmetickému. Tesla 3 s čínskym rodokmeňom má cenovku nižšiu až o 7 000 dolárov. Rekcia na seba nenechala dlho čakať. Ako upozornil na svojom twitterovom účte užívateľ Ry4Tesla, predajne Tesly v Šanghaji doslova obkľúčili záujemcovia. V centre Taiguhui Tesla Experience Center museli zákazníkov dokonca požiadať, aby vytvorili pred predajňou rad.

Kľučky si však podávali aj v ďalších ôsmich Teslastoroch, ktoré sa nachádzajú v Šanghaji. Web Teslarati upozorňuje na stovky objednávok modelu 3 denne. V celej Číne to vraj môže predstavovať až 1 200 kusov denne. Nové čínske výrobné linky sú zatiaľ nastavené na produkciu 3 000 kusov týždenne, teda asi na 150 000 za rok. Kým sa kapacita továrne nezvýši na plánovaných 250 000, budú sa musieť zákazníci zmieriť s dlhšími čakacími dobami. Napokon, tak to bolo s modelom 3 v USA a neskôr v Európe. V budúcom roku by sa mala ponuka čínskych Tesiel rozšíriť o menší crossover Tesla Y a neskôr aj o nový globálny model, ktorý vyvinie Tesla priamo v Číne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #Šanghaj #Tesla #Tesla 3 #Gigafactory 3
Články podľa značiek