Suzuki Futuro-e: Rodí sa elektrické SUV-kupé? Ukážu ho v Indii

SUV so splývavou siluetou kupé sú čoraz populárnejšie. Príležitosť si pravdepodobne po BMW, Mercedese-Benze, Audi, Renaulte a Škode nedá ujsť ani Suzuki. V Indii predstaví koncept presne na túto tému. Ten bude síce čisto elektrický, ale v sériovej podobe spaľovacie motory vylúčené nie sú.

04.02.2020 20:00
debata
Koncept Futuro-e odhaľuje svoju siluetu. Zo... Foto: Maruti Suzuki
Suzuki Futuro-e Concept - 2020 Koncept Futuro-e odhaľuje svoju siluetu. Zo sériovej verzie tohto SUV-kupé sa však s najväčšou pravdepodobnosťou budú tešiť len indickí zákazníci.

Do segmentu SUV-kupé sa pomaly púšťajú aj mainstreamové značky. Ako príklad môžeme uviesť Renault Arkana či čínske Škody Kodia GT a Kamiq GT. Teraz sa o slovo hlási Suzuki, respektíve Maruti Suzuki, teda indická divízia japonskej automobilky. Na februárovom autosalóne v Dillí ukáže koncept Futuro-e. Zatiaľ o ňom veľa nevieme, no už prvá oficiálna snímka siluety utopenej v tme prezrádza jeho podstatu. Potvrdzuje ju aj Raman C V, výkonný riaditeľ Maruti Suzuki. „S Futuro-e sa odkláňame od konvenčného dizajnu. Je výsledkom našej snahy experimentovať a priniesť zákazníkom čosi celkom nové,“ povedal na tému konceptu.

Podľa Suzuki má byť Futuro-e kombináciou technológie a dizajnu, ktoré sa objavia v budúcich modeloch značky. Koncept síce prívlastkom „e“ naznačuje, že využije čisto elektrický pohon, ale sériová verzia so spaľovacím motorom je takmer istá. Prísť totiž na indický trh s drahým elektromobilom by nebolo celkom prezieravé. Finálna verzia by tak doplnila súčasné indické trio SUV, ktoré Maruti Suzuki ponúka v Indii. Zákazníci majú k dispozícii S-Cross, Vitaru Brezza a malé S.Presso. Nie je vylúčené, že novinka vzniká v spolupráci s Toyotou. Obe automobilky totiž v Indii plánujú veľkú kooperáciu.

A čo Európa? Dostane sa Futuro-e aj na starý kontinent? Tak o tom môžme zatiaľ len špekulovať. Veľmi pravdepodobné to nie je. A ak áno, tak pravdepodobne len v elektrickej verzii. Viac sa dozvieme po premiére už o pár týždňov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Suzuki #autosalón Dillí 2020 #Suzuki Futoro-e
Články podľa značiek