Dianino auto je na predaj! V čom sa vozila princezná?

Nie každý deň sa v predaji objaví jazdené auto bývalého člena britskej kráľovskej rodiny. Ak však túžite po unikátnom kúsku, teraz je ten správny čas. Aukčná sieň Classic Car Auctions ponúka automobil, ktorý používala zosnulá princezná Diana. V aute sa viezli aj princovia William a Harry. Žiadne Bentley alebo Rolls Royce nečakajte.

31.01.2020 18:00
debata (3)
V Audi 80 sa okrem Diany viezli aj princovia... Foto: Profimedia
Diana, Audi 80 V Audi 80 sa okrem Diany viezli aj princovia William a Harry.

Princezná jazdila na omnoho obyčajnejšom aute. Ide o kabriolet Audi 80 z roku 1994. Vozidlo s 2,3 litrovým benzínovým motorom a s automatickou prevodovkou má výkon 133 koní a maximálny krútiaci moment 186 Nm.

Automobil bol po prvýkrát zaregistrovaný v novembri 1994. K Diane sa dostal cez predajcu vozidiel značky Audi v britskom Dovercourte. Podľa aukčnej siene Classic Car Auctions princezná využívala tento automobil pre svoje súkromné potreby a na vozenie svojich synov Williama a Harryho do školy.

Audi 80 je aj po 25 rokoch vo vynikajúcom stave. Foto: Classic Car Auctions
Audi 80, Diana Audi 80 je aj po 25 rokoch vo vynikajúcom stave.

Audi sa dostalo späť k predajcovi, keď malo najazdených 4-tisíc míľ (6 437 km). Následne bolo predané britskému politickému komentátorovi. Neskôr bol kabriolet súčasťou niekoľkých súkromných zbierok.

V súčasnosti má na odometri vozidlo približne 22-tisíc míľ (35 406 km). Aukčná sieň označuje jeho stav ako vynikajúci, čo potvrdzuje certifikátom. Je evidentné, že vozidlo dostalo kráľovskú starostlivosť. Výrazné poškodenia nemá ani jeho špeciálny lak Gomera Pearl.

Aukčná sieň očakáva, že vozidlo sa predá za 35– až 40-tisíc libier (41– až 47-tisíc eur). To je napríklad základná cena nového Audi A5 Sportback. Nový majiteľ, ktorý si kúpi Dianino auto, si však odvezie vozidlo, v ktorom sa kedysi vozil budúci kráľ Veľkej Británie.

Audi 80, Diana
Audi 80, Diana
+6Audi 80, Diana

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Audi #Diana #princezná Diana #Lady Diana #aukcia áut
Články podľa značiek