Hyundai i30: Facelift mieri do Ženevy. Príde aj kombi N Line

Po štyroch rokoch absolvuje Hyundai i30 tretej generácie facelift. Už prvé snímky naznačujú, že zmeny nebudú len kozmetické. V ponuke pribudne aj športovo ladené kombi.

17.02.2020 19:00
debata (1)
Vynovený Hyundai i30 podstúpi pomerne rozsiahle... Foto: Hyundai
Hyundai i30 - 2020 Vynovený Hyundai i30 podstúpi pomerne rozsiahle zmeny. Vidieť to už z prvej snímky. Navyše verzie N Line. Maska bude širšia, sacie otvory väčšie a svetlá dostanú grafiku v tvare písmena V.

Boj medzi Hyundaiom a Kiou bude pokračovať aj v halách ženevského Palexpa. Na marcovom autosalóne tam Hyundai predstaví, opäť ako prvý, modernizáciu Hyundaiu i30, teda pendant sesterského modelu Ceed. Konkurent s logom Kie si na facelift bude teda musieť ešte nejaký ten čas počkať. A Hyundai ho využije naplno. Inovovaná i-tridsiatka príde s výrazne zmenenou maskou aj nárazníkmi. A to natoľko, že na starú i30 si snáď ani nespomeniete. Napokon, Hyundai to už predviedol nedávno s Tucsonom. Dokladujú to prvé zverejnené snímky, odhaľujúce práve čelné partie. Celé to doplnia nové diódové reflektory a denné svetlá s grafikou písmena V.

Automobilka pritom neváhala a ako prvú pustila do sveta snímku verzie N Line. Tá bude po novom dostupná aj pre praktickejšie kombi. Zadné partie zatiaľ nepoznáme, ale aj tu Hyundai sľubuje vylepšenú grafiku svetiel a nový nárazník. A k tomu všetkému si máme prirátať vynovenú paletu 16-až 18-palcových diskov kolies a lakov karosérie. Ústrednou zmenou v kabíne má byť digitálny prístrojový panel nahrádzajúci klasické „budíky“ a väčší infotainment s 10,25-palcovým dotykovým displejom. Aj naďalej bude v ponuke hatchback, kombi a atraktívny i30 Fastback. Ostrý Hyundai i30 N dorazí neskôr. Od ostrej verzie s pohonom oboch náprav, kórejská automobilka, žiaľ, upustila.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #facelift #Hyundai i30 #autosalón Ženeva 2020
Články podľa značiek