Cupra Leon: Ostrý plug-in hothatch predstavia v Cupra Garage!

Novovytvorená značka Cupra rozšíri svoje portfólio o druhý model. Po Atece je na rade Leon. Príde aj ako plug-in hybrid s technikou Octavie RS iV.

18.02.2020 19:00
debata
Zatiaľ jediná snímka ostrého Leonu prezrádza... Foto: Cupra
Cupra Leon - 2020 Zatiaľ jediná snímka ostrého Leonu prezrádza poriadne agresívny tuning prednej časti. Pod ním by sa ale mala ukrývať aj plug-in hybridná technika s výkonom 180 kW.

Kým sa dočkáme Cupry Tavascan, prvého modelu Cupry, ktorý by nemal byť len derivátom Seatu, ubehne ešte nejaký ten čas. Cupra nám ho ale spestrí Cuprou Leon. Dalo sa to čakať, veď Španieli už v januári ukázali Leon s logom Seatu. Otázkou ostáva, do akej miery sa bude Leon z dielne Cupry líšiť od svojich civilných súrodencov. Odpoveď dáva zatiaľ len jediná snímka prednej časti očakávaného hothatchu. A vyzerá poriadne „namosúrene“.

Nový je nepochybne celý predný nárazník s radikálne zväčšenými sacími otvormi pre prívod chladiaceho vzduchu k motoru a brzdám. A potom sú tu diódové svetlá s matným pozadím či bronzové logo na špecifickom výplete masky. Všetko ostatné ostáva tajomstvom. Až na to, že Cupra Leon bude dostupná nielen ako hatchback, ale aj ako kombi ST. Pod kapotou máme očakávať dvojliter 2,0 TSI s výkonom 221 kW (a možno aj viac), tak ako v Cupre Ateca, ale tiež plug-in hybridnú verziu s výkonom 180 kW. To prezrádza, že technika bude identická so Škodou Octavia RS iV.

Šušká sa dokonca o preplňovanom 5-valci, ktorý poznajú napríklad majitelia Audi TT alebo RS Q3. Na viac informácií už čakať dlho nebudeme. Premiéra je totiž naplánovaná na tento štvrtok, teda na 20. februára. Odohrá sa na dôležitom mieste, síce v Martorelli, sídle značky Seat, ale zato v novootvorenej centrále Cupry s názvom Cupra Garage. Spolu s Cuprou Leon tu ostrá divízia Seatu plánuje ukázať aj okruhový špeciál TCR v podobe Cupry Leon Competición a už známu elektrickú „raketu“ Cupra e-Racer.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Seat #Seat Leon #Cupra #autosalón Ženeva 2020 #Cupra Leon
Články podľa značiek