Trapas: Autosalón v Ženeve pre koronavírus zrušili na poslednú chvíľu!

Ženevský autosalón sa nekoná. Organizátori museli zrušiť 90. ročník podujatia len pár dní pred jeho otvorením potom, ako švajčiarska vláda zakázala zhromaždenia, na ktorých sa má zúčastniť 1 000 ľudí a viac. Dôvodom je šíriaci sa koronavírus. Odvrátiť zrušenie nepomohli ani preventívne opatrenia, ktoré použili švajčiarski organizátori.

28.02.2020 11:15 , aktualizované: 12:52
debata (10)

Švajčiarsky zákaz platí s okamžitou platnosťou až do polovice marca. Jeho zrušenie na poslednú chvíľu bude pre automobilky a organizátorov znamenať vysoké straty. Organizátori chceli aj napriek hroziacej nákaze autosalón otvoriť.

„Mrzí nás táto situácia, ale zdravie všetkých účastníkov je pre nás a našich vystavovateľov najvyššou prioritou. Ide o zásah vyššej moci a obrovskú stratu pre výrobcov, ktorí do účasti v Ženeve masívne investovali. Sme však presvedčení, že tomuto rozhodnutiu porozumejú, “uviedol vo vyhlásení šéf autosalónu Maurice Turrettini. Ak ste si už na autosalón kúpili vstupenky, organizátor vám vráti ich plnú cenu.

Zachrániť tohtoročný autosalóne nepomohli ani sprísnené opatrenia. „V súvislosti s koronavírusovou epidémiou postihujúcou Čínu spoločnosť Palexpo SA pozorne sleduje situáciu a jej možné dôsledky pre vystavovateľov, návštevníkov, partnerov a zamestnancov vzhľadom na nadchádzajúce udalosti v halách Palexpo,“ informoval ešte v pondelok ženevský organizátor.

Vystavovatelia z rizikových oblastí boli navyše vyzvaní, aby zabezpečili pre svojich zamestnancov potrebné kontroly. Tí navyše 14 dní pred príchodom do Švajčiarska nesmeli vykazovať žiadne príznaky infekcie. V halách navyše dochádzalo k zvýšenej dezinfekcii, bolo nainštalované špeciálne značenie a prebiehala kampaň pre verejnosť a školenia pre zamestnancov výstaviska.

Autosalón mal byť pre verejnosť otvorený od 5. do 15. marca. Napriek neúčasti niektorých automobiliek ide o jednu z najvýznamnejších automobilových výstav na svete. Počas podujatia malo byť vyhlásené napríklad aj auto roka 2020.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #autosalón #koronavírus #autosalón Ženeva 2020
Články podľa značiek