VW hľadá vlastnú ‘Gretu Thunberg‘. Agresívny manažér má urýchliť elektrifikáciu

Šéf koncernu Volkswagen Herbert Diess sa pre Financial Times vyjadril, že firma nutne potrebuje vlastného klimatického aktivistu, ktorý sa postará o rýchlejšie znižovanie emisií.

28.02.2020 17:00
debata (5)
Šéf nemeckého koncernu potrebuje urýchliť štart... Foto: Volkswagen
Herbert Diess Šéf nemeckého koncernu potrebuje urýchliť štart do novej nízkoemisnej éry. Preto vytvorí vo vedení firmy novú pozíciu klimatického aktivistu.

Automobilka Volkswagen štartuje veľkú elektrickú ofenzívu. No podľa Herberta Diessa je tempo znižovania emisií v koncerne pomalé. V rozhovore pre Financial Times sa vyjadril, že hľadá vhodného človeka, ktorý zaistí „odpich“ do zelenšej budúcnosti. „Máme veľa nápadov, ale ich realizácia trvá v našej veľkej organizácii príliš dlho,“ povedal. A dodal, že potrebuje niekoho, kto bude interne veľmi „agresívny“.

Netrvalo dlho a na sociálnych sieťach začali prirovnávať novú pozíciu k akejsi Grete Thunbergovej vo Volkswagene. Hovorca firmy potvrdil, že ak sa nájde vhodný manažér, bude komunikovať priamo s Diessom a najvyšším vedením spoločnosti, čo má urýchliť všetky procesy súvisiace so znižovaním emisií. Volkswagen chce bezproblémový prechod do novej éry a definitívne zabudnúť na kauzu Dieselgate z roku 2015, ktorá ho stála viac ako 30 miliárd eur.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #emisie #Greta Thunbergová
Články podľa značiek