Enyaq nachytaný na špionážnych fotkách! Elektrická Škoda je poriadne veľká

Elektrické SUV Škoda Enyaq nebude žiadnym malým mestským autom. Na internete sa objavili špionážne zábery nového modelu, na ktorých Enyaq stojí neďaleko Octavie a Superbu. Zdá sa, že v oboch prípadoch novinka rozmerovo vyhráva.

10.03.2020 18:00
debata (15)
Oficiálne rozmery Škody Enyaq zatiaľ nie sú známe. Foto: Autoevolution
Škoda Enyaq Oficiálne rozmery Škody Enyaq zatiaľ nie sú známe.

Fotografie, ktoré naznačujú proporcie nového auta, zverejnil magazín Autoevolution. Škoda zatiaľ neodhalila technické informácie o rozmeroch elektromobilu Enyaq. Zo záberov je zrejmé, že drobec to nebude. Jeho dĺžka môže dosahovať približne 4,7 metra.

Zamaskovaný automobil pôsobí na fotkách v porovnaní s neďaleko stojacimi modelmi Octavia a Superb pomerne mohutne. Faktom však ostáva, že práve Enyaq je bližšie k objektívu, čo môže reálne proporcie skresľovať.

Enyaq ani pred Škodou Superb nepôsobí malým... Foto: Autoevolution
Škoda Enyaq Enyaq ani pred Škodou Superb nepôsobí malým dojmom.

Automobil vznikne na platforme MEB, ktorú koncern Volkswagen (VW) pripravil pre vozidlá s alternatívnymi pohonmi. Výkon, ktorý má prechádzať na zadnú nápravu, sa bude pohybovať od 150 do 204 koní. Rovnako vzadu bude uložený aj elektromotor. Výkonnejšia verzia dostane dvojicu elektromotorov, pohon oboch náprav a výkon až 306 koní.

Minimálne v prípade najvýkonnejšej verzie majú byť na palube batérie s kapacitou 83 kWh, ktoré vozidlu zabezpečia dojazd 500 km. Škoda Enyaq dokazuje, že práve modely SUV sú tou ideálnou kategóriou áut pre elektrické modely. Okrem toho, že ľudia o ne prejavujú stále stúpajúci záujem, výrobcovia do nich jednoduchšie zabudujú batérie vážiace stovky kilogramov.

Zatiaľ nie je vylúčené, že Škoda Enyaq dostane aj športovú RS verziu. Koncernový kolega Seat už oznámil, že elektrické SUV dostane aj znak športovej divízie Cupra. Enyaq nateraz doplní elektrifikovanú ponuku značky Škoda.

Pôjde však o prvý čistokrvný elektromobil. Elektrický model Citigo má aj verzie, v ktorých sa o pohon stará spaľovací motor. Škoda Octavia a Superb po novom dostali aj hybridné modely.

Škoda Enyaq
Škoda Enyaq
+50Škoda Enyaq

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #elektromobil #Škoda #SUV #Škoda Enyaq
Články podľa značiek