V USA mizne ‘toaleťák‘ ako za socializmu. Zlodeji ho kradnú rovno z áut!

Poznáte tie výstrahy, aby ste si v aute nenechávali cenné veci? Tak v USA sa na túto komoditu zmenil toaletný papier. Voľne pohodená a ničím nechránená rolka je pre amerických zlodejov veľkým lákadlom.

24.03.2020 18:00
debata (78)

Pandémia koronavírusu spôsobila u mnohých ľudí hystériu. Na Slovensku z obchodov v priebehu niekoľkých hodín zmizla múka, cestoviny a ryža. Slováci sa síce predzásobili aj toaletným papierom, jeho ponuka v obchodoch však úplne neskolabovala. Iná situácia je v USA.

Za Atlantickým oceánom je v niektorých oblastiach veľký nedostatok toaletného papiera. To vedie k bizarným činom. V meste Eugene v štáte Oregon niekto rozbil zadné okno auta, aby ukradol toaletný papier. Informovala o tom miestna polícia. Papier bol umiestnený na zadnom sedadle. Ku krádeži došlo v skorých ranných hodinách. Zlodejom sa tak podarilo získať 30 roliek „vzácneho“ papiera. Majiteľovi SUV ostalo len poškodené auto.

V Severnej Karolíne zlodeji ukradli príves, v ktorom bolo naložených 8 ton toaletného papiera a papierových vreckoviek. V Michigane neďaleko Detroitu polícia zasahovala pred jedným zo supermarketov. Dôvodom bol taktiež toaletný papier. V tomto prípade však išlo o čierny obchod s ním. Istý muž z kufra svojho Fordu Escape predával balenie toaletného papiera za 60 dolárov. Nie je známe, koľkovrstvový toaletný papier bol, rovnako ani koľko kusov bolo v balení. Môžeme však predpokladať, že išlo o výrazne premrštenú cenu.

© Autorské práva vyhradené

78 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #toaletný papier #koronavírus
Články podľa značiek