Jeremy Clarkson: Bojujme proti COVID-19 autami! Tvrdí kontroverzný moderátor

Jeremy Clarkson sa opäť blysol v stĺpčeku britského The Sun. Kritizuje vládne naradenia o tom, že Briti majú ostať doma. Má však hneď poruke riešenie. Ako inak, poburujúce.

31.03.2020 18:00
debata (7)
Jeremy Clarkson navrhuje zrušiť v čase pandémie... Foto: Youtube
Jeremy Clarkson Jeremy Clarkson navrhuje zrušiť v čase pandémie všetky obmedzenia pre osobné autá.

Bývalý moderátor najslávnejšieho motoristického programu Top Gear a súčasného The Gran Tour je kontroverzná osobnosť. Napokon, pre svoje názory hraničiace s rasizmom, ale aj fyzický atak na jedného z producentov Top Gearu, dostal v roku 2015 „padáka“ z britskej televízie BBC. Na svoj zvyk nedávať si servítku pred ústa však nikdy nerezignoval. Pochopiteľne, súčasnú pandémiu nemohol prehliadnuť. V najnovšom stĺpčeku bulvárneho denníka The Sun sa opäť „blysol“ kritikou na adresu Borisa Johnsona za jeho nariadenia proti šíreniu koronavírusu, no zároveň ponúkol riešenie.

„Tento týždeň nám Boris Johnson prikázal zostať doma, pokiaľ nie je naša práca absolútne nevyhnutná. Zaujímalo by ma, čo si asi tak predstavoval. Myslel si, že sa všetci ráno prebudíme a pomyslíme si – och, moja práca nie je vôbec dôležitá, strácam ňou len čas, takže ostávam v posteli,“ píše Clarkson. „Myslím si, že pre každého je jeho práca dôležitá, čo sa ukázalo hneď na druhý deň, keď bola verejná doprava v Londýne plná cestujúcich, na čo mnohí hromžili. Nechcem nikoho obviňovať, ak zavriete krajinu z večera do rána, určite sa vyskytnú problémy, nie je to ničia chyba.“

Má však užitočný nápad pre ľudí, ktorí potrebujú naozaj pracovať. „Môžete použiť dopravný prostriedok odolný proti vírusom. Ak ste v ňom, nemôžete byť infikovaný a tiež nemôžte nikoho infikovať. Hovorí sa tomu automobil,“ vysvetľuje Clarkson. „Celé roky sa nás snažili politici vytlačiť zo spoločnosti. Znížili rýchlostné limity, zaviedli dane, zakázali vjazd a dokonca povedali, že ak auto mať musíte, tak to musí byť elektromobil. Zapojil sa aj Boris Johnson, bývalý motoristický korešpondent časopisu GQ Magazine, ktorý nakoniec odovzdal polovicu ciest cyklistom. Je načase to zastaviť,“ dožaduje sa Clarkson.

„Ak je dôležité, aby sme počas epidémie COVID-19 boli čo najviac izolovaní, mali by sme jazdiť autami. Mali by sa zrušiť všetky parkovacie obmedzenia. Autám by malo byť povolené využívať autobusové a cyklistické koridory a mali by byť vypnuté všetky kamery,“ navrhuje Clarkson. „Viem, že to nie je móde vzhľadom na to, čo hovoria ekologickí mentori, ale autobusy sú Petriho misky, takže ich radšej zaparkujte v garáži. Vlaky a metro nie sú o nič lepšie, preto okamžite vypnite elektrické vedenie,“ vyzýva slávny moderátor.

No zároveň vie, že jeho návrhy nepadnú na úrodnú pôdu. „V posledných mesiacoch pracovalo v tejto krajine 32 miliónov ľudí a zaregistrovaných bolo 32 miliónov áut. A to je dobrá správa, pretože to znamená, že každý sa môže dostať bezpečne na svoje pracovisko v kukle odolnej proti vírusom. Je to čudné. Celé roky nám vtĺkali do hlavy, že autá nás jedného dňa zabijú. Teraz je však jasné, že v skutočnosti sú našimi rytiermi v žiarivej zbroji,“ uzatvára metaforicky svoj stĺpček pre The Sun Clarkson.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #autá #Jeremy Clarkson #koronavírus
Články podľa značiek