VW predlžuje odstávku troch slovenských fabrík. Aspoň do 19. apríla

Obnovenie výroby v závodoch Volkswagen Slovakia sa opäť posúva, termín opätovného nábehu nie je zatiaľ známy.

02.04.2020 13:00
debata (1)
Linky závodov Volkswagenu v Devínskej Novej... Foto: Volkswagen
VW Bratislava - výroba Linky závodov Volkswagenu v Devínskej Novej Vsi, Stupave a v Martine ostanú zastavené najmenej do 19. apríla. Ani tento termín opätovného nábehu výroby však nemusí byť definitívny.

Obnovenie výroby v závodoch spoločnosti Volkswagen Slovakia sa opäť posúva. „V nadväznosti na predĺženie prerušenia výroby v produkčnej sieti koncernu Volkswagenu bude pokračovať dočasné zastavenie výroby aj v 16. kalendárnom týždni, teda do 19. apríla 2020 a to vo všetkých troch závodoch Volkswagen Slovakia,“ informovala hovorkyňa automobilky Lucia Makayová.

Spoločnosť tak podľa nej reaguje nielen na pandémiu koronavírusu ale predovšetkým na klesajúci dopyt na trhoch s vozidlami a na obmedzenia v dodávateľskom reťazci. „Presný termín opätovného nábehu výroby bude včas oznámený. V súčasnosti podnik intenzívne pracuje na opätovnom nábehu produkcie s rozsiahlym balíkom opatrení na ochranu zdravia zamestnancov,“ dodala Makayová.

Pôvodne automobilka odstavila výrobu 17. marca na dva týždne. Potom odstávku predĺžila do 5. apríla, neskôr informovala, že predlžuje prerušenie výroby vo všetkých troch tuzemských závodoch o ďalšie štyri pracovné dni až do Veľkej noci. Vtedy ešte avizovala postupný nábeh výroby po veľkonočných sviatkoch. Volkswagen Slovakia je pilierom slovenského exportu, jedným z najväčších súkromných zamestnávateľov, ktorý dáva prácu približne 11 000 ľuďom, a tiež najväčším prispievateľom do verejných rozpočtov.

Spoločnosť preinvestovala na Slovensku od svojho vzniku už vyše 4,5 miliárdy eur. Vyrába modely VW Touareg, Audi Q7, Audi Q8, Porsche Cayenne, Porsche Cayenne Coupé, VW up!, VW e-up!, Seat Mii electric a Škodu CITIGOe iV. Okrem áut produkuje prevodovky, komponenty pre prevodovky a podvozky, ako aj zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #pandémia #Volkswagen Slovaki #koronavírus
Články podľa značiek