Reklama na Suzuki? Nie, len šialený vodič, čo minul výjazd z diaľnice!

Čínsky vodič minul správny výjazd na diaľnici. Situáciu sa rozhodol riešiť kurióznym spôsobom. Pokúsil sa vrátiť nadchod pre chodcov. Jeho Suzuki Jimny to vydržalo a most tiež. Neuniklol však pozornosti polície.

17.04.2020 16:00
debata (1)
Kuriózny pokus majiteľa Suzuki Jimny otočiť sa... Foto: Youtube
Suzuki Jimny - prejazd cez schody Kuriózny pokus majiteľa Suzuki Jimny otočiť sa na diaľnici cez nadchod pre chodcov sa odohral v provincii Xinjiang. Jeho akrobacia ho nakoniec stála len 26 eur a pár trestných bodov.

Suzuki Jimny je jedným z najschopnejších off-roadov planéty. Čo stráca na výkone doháňa redukciou, uzávierkami, nízkou hmotnosťou a neuveriteľnou obratnosťou. Vedomý si toho bol aj neznámy čínsky vodič. Inak by sa asi neodhodlal na husársky kúsok, ktorý neušiel zraku polície. Keď totiž minul plánovaný výjazd na diaľnici a nechcelo sa mu pokračovať k ďalšiemu, rozhodol sa využiť príležitosť a otočiť sa cez nadchod pre chodcov, ktorý vedie ponad rýchlostnú komunikáciu.

Jimny nezaváhalo. Vodič sa dostal po schodoch až nahor. Tu však zistil, že nemá dostatok priestoru na to, aby sa otočil a prešiel na druhú stranu po mostovke. Musel teda zísť dole, opäť po schodoch a opäť na rovnakej strane diaľnice. To mu už ale robila spoločnosť diaľničná polícia, operujúca v regióne Xinjiang, ležiacom západne od Pekingu. Za priestupok bola previnilcovi uložená mierna pokuta 200 juanov, čo je približne 26 eur. Prišiel tiež o body vo vodičskom oprávnení.

Podstatné ale je, že akrobacia sa zaobišla bez škôd na majetku či zdraví účastníkov cestnej premávky. Mostná konštrukcia mala totiž nosnosť len 1 000 kg, pričom pohotovostná hmotnosť Jimny je mierne vyššia, a to bez posádky. Ak by sa vodičovi podarilo dostať na časť mosta, ktorá prechádza ponad diaľnicu, hrozilo riziko, že sa konštrukcia zrúti. Našťastie, nič také sa nestalo. Ako víťaz z celého príbehu vyšlo nakoniec maličké Suzuki Jimny. Cestu po schodoch nahor i nadol zvládlo bez zaváhania.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Čína #vodič #Suzuki #Suzuki Jimny #nadchod
Články podľa značiek